Oštre reakcije

ZABRANA NAVIJAČA Dogradonačelnik Osijeka poručio Šukeru da se odrekne titule počasnog građanina ili će mu je on sam oduzeti

Portal Novilist.hr

Foto Darko JELINEK

Foto Darko JELINEK

Oni koji su mogli učiniti najviše svjesno su odlučili baciti klipove pod noge klubu u kojem su napravili prve nogometne korake, gradu u kojem su odrasli i čiji su počasni građani - rekao je Boris Piližota



OSIJEK Potvrda odluke HNS-a da navijači ne smiju biti na tribinama u susretima zadnjega kola Prve HNL izazvala je bijes ponajviše kod Osječana, koji su se žalili na ovakvu odluku s obzirom da igraju vrlo važnu utakmicu i da je Stožer civilne zaštite navijačima dopustio dolazak na utakmice.


Predsjednik Saveza Davor Šuker navodno je osobno bio protiv toga da se navijačima dopusti dolazak na tribine, a zbog svega se oglasio i dogradonačelnik Osijeka Boris Piližota. On je pozvao Šukera da se odrekne titule počasnog građanina grada Osijeka ili će on osobno pokrenuti postupak oduzimanja ove titule, prenosi SiB.


– Oni koji su mogli učiniti najviše, u ključnim trenucima, svjesno su odlučili baciti klipove pod noge klubu u kojem su napravili prve nogometne korake, gradu u kojem su odrasli i čiji su počasni građani. Posljednja u nizu neprihvatljivih i pristojno rečeno upitnih odluka tiče se zabrane sudjelovanja navijača u posljednjem, odlučujućem kolu prvenstva, unatoč mišljenju epidemiologa i Stožera civilne zaštite koji ne problematiziraju rizik od zaraze uz poštivanje mjera distanciranja koje se mogu provesti na našim stadionima – rekao je Piližota.




Dogradonačelnik Osijeka naglasio je i kako će osobno pokrenuti inicijativu postupka oduzimanja titule, ukoliko Šuker sam to ne napravi.


– U ovom trenutku jasno i nedvosmisleno kažem da je dosta! Davor Šuker osoba je koja je počasni građanin Osijeka. Ova činjenica, upravo zbog brojnih objektivnih, ali i moralnih razloga kod mnogih sugrađana izaziva grč u želucu. Grč i nelagodu koju i sam osjećam.


Zbog toga pozivam spomenutoga da, ako ima imalo savjesti, makar i u tragovima, prvi puta učini ispravnu stvar za svoj grad i javno se odrekne titule počasnog građanina. Titula koju je dobio, vjerujem, dodijeljena je u najboljoj vjeri i kao zalog za budućnost. Titula koju je upravo budućnost trebala donekle opravdati, ali se dogodilo suprotno. Dakle, ako gesta koju predlažem ne rezultira adekvatnim potezom osobe koju spominjem, osobno ću pokrenuti inicijativu da se započne postupak oduzimanja titule počasnog građanina – zaključio je Piližota.