SVJETSKI SKIJAŠKI KUP

Yule otvara prvi slalom u Flachauu, četvorica Hrvata na startu

Hina

Filip Zubčić/Foto REUTERS

Filip Zubčić/Foto REUTERS

Prvi će startati Filip Zubčić s već uobičajenim brojem 16, Istok Rodeš ima broj 32, Matej Vidović će na stazu kao 58., a Samuel Kolega kao 61. među 70 prijavljenih skijaša.



FLACHAU Švicarac Daniel Yule startat će kao prvi na prvom od dva slaloma za Svjetski kup kojem je domaćin austrijski Flachau, a na startu će se naći i četvorica hrvatskih skijaša, od kojih će kao prvi startati Filip Zubčić s već uobičajenim brojem 16.


Istok Rodeš ima broj 32, Matej Vidović će na stazu kao 58., a Samuel Kolega kao 61. među 70 prijavljenih skijaša.


Prva vožnja je na rasporedu s početkom u 9.30 sati, a start druge je predviđen za 12.30 .




Na dosadašnja četiri slaloma u ovoj sezoni dobili smo četvoricu različitih pobjednika, a na posljednjem, prije pet dana u švicarskom Adelbodenu, slavio je Austrijanac Marco Schwarz koji je time i preuzeo vodstvo u redoslijedu za slalomski Mali kristalni globus sa 249 bodova, 16 više od sljemenskog pobjednika, Nijemca Linusa Strassera.


Adelboden nije bio sretan za hrvatske reprezentativce, jer se nijedan nije kvalificirao za drugu vožnju, s time da su Zubčić i Kolega odustali. Samo tri dana prije su na domaćoj utrci na sljemenskom Crvenom spustu trojica bila među 15, a sva četvorica među 30. Filip Zubčić je osvajanjem petog mjesta ostvario rezultat karijere u slalomu, baš kao što je to bio slučaj s Matejom Vidovićem koji je bio 12. te Samuelom Kolegom koji je zauzeo 15. mjesto i prvi put u karijeri osvojio bodove u Svjetskom kupu.