NBA

Wizardsi nakon produžetka bolji od oslabljenih Lakersa, Šarić i Bogdanović solidni u pobjedama svojih momčadi

Luka Medak

Bradley Beal/Foto REUTERS

Bradley Beal/Foto REUTERS

Wizardsi su se uspjeli vratiti u drugom poluvremenu nakon 17 koševa zaostatka te ostvarili svoju petu uzastopnu pobjedu, nanijevši Lakersima treći poraz u jednako toliko utakmica.



RIJEKA Los Angeles Lakersi poraženi su treći put zaredom, i to u produžetku od Washington Wizardsa, koji su tek 13. momčad Istoka. Ipak, Wizardsi su u zadnje vrijeme podigli razinu svoje igre i ovo im je peta pobjeda u nizu, što im je najduži pozitivni niz unazad tri godine.


Predvodio ih je Bradley Beal s 33 koševa, od čega šest ključnih u produžetku, a odličan je bio i Russell Westbrook koji je s 32 poena, 14 skokova i devet asistencija bio na rubu novog “triple-dobule” učinka.


Wizardsi su se uspjeli vratiti u drugom poluvremenu nakon 17 koševa zaostatka, a velik razlog za to je tanka rotacija Lakersa, koji igraju bez Anthonyja Davisa i Dennisa Schrödera, zbog čega u zadnje vrijeme često padaju u završnici u nedostatku energije.




No, ona nije problem za 36-godišnjeg LeBrona Jamesa, koji je igrao čak 43 minute te predvodio momčad u koševima (31) i asistencijama (13), a nedostajao mu je i jedan skok do “triple-doublea”. Velik doprinos s klupe je dao i Montrezl Harrell s 26 koševa, što mu je rekord sezone, ali ipak nije bilo dovoljno za raspoložene Wizardse.


Od hrvatskih košarkaša u ovoj NBA večeri nastupili su Dario Šarić i Bojan Bogdanović, čijim je momčadima u zadnje vrijeme poraz rijetka pojava. Šarićevi Sunsi su razbili Portland s 32 koša razlike, a Šibenčanin je za 21 minutu igre bio vrlo dobar, ubacivši 14 poena uz devet skokova i jednu asistenciju.


Nemilosrdna je bila i Bogdanovićeva Utah, koja je s 22 koša razlike pobijedila Hornetse, ali naš najbolji košarkaš je u maloj šuterskoj krizi i završio je susret sa samo 10 poena, promašivši sve četiri upućene trice. Ostvario je i četiri skoka te asistenciju i ukradenu loptu.


Rezultati:


Houston – Chicago 100:120
Dallas – Memphis 102:92
Oklahoma City – Miami 94:108
Phoenix – Portland 132:100
Utah – Charlotte 132:110
LA Lakers – Washington 124:127 (produžetak)