Sve lošija situacija

Wawrinka zadnji u nizu tenisača koji je otkazao nastup na US Openu: “Ne želim putovati u SAD pod ovim uvjetima”

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Nastup na turniru u New Yorku, koji starta 31. kolovoza i igrat će se pred praznim tribinama, otkazao je i drugi tenisač svijeta Rafael NadalBASEL Švicarski tenisač Stan Wawrinka (ATP-17.) je zadnje u nizu velikih teniskih imena koja su otkazala svoj nastup na US Openu u New Yorku krajem ovog mjeseca.


Wawrinka je za švicarske medije izjavio da ga brine zdravstvena situacija u New Yorku i širenje koronavirusa. Umjesto za nastup na Grand Slamu odlučio se nastupiti na manjim turnirima Challenger serije u Europi u drugoj polovici kolovoza kako bi se pripremio za Roland Garros koji je na rasporedu u listopadu.


“Vidim izraito osjetljivu zdravstvenu situaciju u New Yorku. Ne želim potovati u SAD pod tim uvjetima”, izjavio je za Švicarsku televiziju RTS 35-godišnji bivši osvajač US Opena (2016.).
Nastup na turniru u New Yorku, koji starta 31. kolovoza i igrat će se pred praznim tribinama, otkazao je i drugi tenisač svijeta Rafael Nadal. U ženskoj konkurenciji su nastup otkazale Ukrajinke Jelena Svitolina i Nizozemka Kiki Bertens kao i prva tenisačica svijeta Ashleigh Barty.