Ivan Banić

Vratar Gorice uoči susreta koji nosi ogroman značaj za turopoljski nogometni ponos: “Ovo je prilika za momke iz drugog plana”

Davor Petrović

OKRENUTI MOMENTUM - Ivan Banić/Foto PIXSELL

OKRENUTI MOMENTUM - Ivan Banić/Foto PIXSELL

Moramo dati sve od sebe da u nedjelju pobijedimo Rijeku, koja ima odličnu momčad i sjajno igra ove sezone – kaže Ivan Banić



RIJEKA Zadnje dvije prvenstvene utakmice Gorici su donijele tek jedan bod, i to u domaćem ogledu s Hrvatskim dragovoljcem, što će reći da sutrašnji dvoboj s Rijekom nosi ogroman značaj za turopoljski nogometni ponos.


– U prošlom kolu smo izgubili u Osijeku, a imali smo vodstvo 2:1 u 81. minuti. Normalno je da smo ljuti što tamo nismo pobijedili ili barem osvojili bod. Međutim, sada nema mjesta za preveliko žaljenje. Moramo dati sve od sebe da u nedjelju pobijedimo Rijeku, koja ima odličnu momčad i sjajno igra ove sezone – kaže Ivan Banić.


Aktualni čuvar velikogoričke mreže dobio je priliku početkom ove kalendarske godine, nakon ozljede Kristijana Kahline i njegovog odlaska u Ludogorec. U tom razdoblju Banić je u četiri navrata branio protiv Rijeke, uknjiživši, kronološki gledano, remi, pobjedu i tri poraza, uključujući i onaj na Rujevici u zadnjem kolu prošle sezone, zbog kojeg je Gorica izgubila plasman vrijedan nastupa u kvalifikacijama Konferencijske lige.




Turopoljci sada opet imaju europske ambicije, a za ispunjenje tog cilja potrebni su im bodovi u ogledima s klubovima Velike četvorke hrvatskog nogometa. Prvih devet kola ove sezone donijelo im je poraze od Rijeke (0:2), Hajduka (1:3), Dinama (0:1) i Osijeka (2:3) te četiri pobjede i već spomenuti neriješeni rezultat s Hrvatskim dragovoljcem u preostalih pet utakmica.


– Smatram da možemo biti zadovoljni, iako ostaje žal. Mislim da smo protiv Velike četvorke mogli osvojiti neki bod jer za to je bilo prilika. Prvu četvrtinu sezone smo odradili na zadovoljavajućoj razini, a sada želimo biti još bolji u novom ciklusu. Dat ćemo sve od sebe da ga otvorimo pobjedom nad Rijekom i okrenemo taj momentum na našu stranu – dodaje 27-godišnji golman iz Sinja, koji je u karijeri zabilježio jedan nastup za hrvatsku U-19 reprezentaciju.


Taj pothvat Gorica će pokušati ostvariti bez trojice udarnih stopera. Naime, Jovičić i Krizmanić imaju po tri žuta kartona, a Steenvoorden je ozlijeđen. Povrh toga, Kalik je također kartoniran.


– Imamo puno izostanaka, ali ovo je prilika za momke iz drugog plana, koji sada mogu dokazati koliko vrijede. Nadam se da će tako biti ove nedjelje, iako Rijeka ima puno arsenala u napadačkom dijelu momčadi – zaključuje Banić.