Veznjak Vatrenih

Vlašić priznaje da mu je Torino bio pun pogodak, a progovorio je i o svojim željama: “Moje najbolje vrijeme tek dolazi”

Zlatko Horvat

Nikola Vlašić/Foto V. KARUZA

Nikola Vlašić/Foto V. KARUZA

Počeo sam sezonu vrlo dobro, poslije sam malo pao, ali digao sam se. Stvarno, bio je to pun pogodak jer sam tim odlaskom sebi otvorio situaciju da idem na Svjetsko prvenstvo gdje smo ostvarili odličan rezultat - kaže Nikola Vlašić



RIJEKA U ljeto prošle godine Nikola Vlašić je London i West Ham zamijenio Torinom. Odlazak u momčad Ivana Jurića pokazao se kao pun pogodak.


– Zadovoljan sam. Počeo sam sezonu vrlo dobro, poslije sam malo pao, ali digao sam se. Stvarno, bio je to pun pogodak jer sam tim odlaskom sebi otvorio situaciju da idem na Svjetsko prvenstvo gdje smo ostvarili odličan rezultat – kaže Nikola Vlašić, koji je u Torinu kao posuđeni igrač.


Torino nudi 10,5 milijuna eura, devet plus bonuse, West Ham traži 13 milijuna i sve će ovisiti o pregovorima.




– Oba kluba znaju moju želju, ja to ne skrivam. Vidjet ćemo što će biti dalje. Imam 25 godina i vremena za napredak. Moje najbolje u karijeri tek dolazi.


Za pripremu utakmice s Nizozemskom Dalić i njegov stožer imaju malo više vremena. Odlazak Livaje s priprema nije ih skrenuo sa zacrtanog puta.


– Čekaju nas dvije bitne utakmice i više-manje je slična situacija kao i za utakmice Svjetskog prvenstva. Momčad je dugo zajedno, izbornik je tu dugi niz godina. Znamo cijelu situaciju, sastanci su slični, treninzi također, razlika je samo reprezentacija protiv koje igramo. Mi svi znamo što nam je činiti.


Već sada je dovoljno saznanja o Nizozemcima.


– Imaju odličnu defenzivnu liniju. Malo su pomladili momčad, uzeli su 20-godišnjeg Xavija Simonsa koji je ove sezone igrački eksplodirao. Dobro je za nas da nema Depayja, ali stvarno su dobri i potentni prema naprijed, a otraga iskusni. Jedna su od najboljih momčadi u Europi. Želja za finale? Ako uđemo, onda bih za suparnika volio Italiju. Tamo igram…