ZOI u Pekingu

Više od 70 pozitivnih slučajeva među osobljem na Zimskim olimpijskim igrama, polovica već bila u “balonu”

Hina

Reuters

Reuters

Od potvrđenih slučajeva, 39 je pronađeno tijekom testiranja u zračnoj luci, a 33 unutar "balona" rekli su organizatori. Sudionici u balonu podliježu svakodnevnom testiranju, a od 4. do 22. siječnja obavljeno je 336.421 PCR testova.



PEKING Organizatori skorašnjih Zimskih olimpijskih igara u Pekingu objavili su kako su otkrivena 72 slučajeva COVID-19 među 2.586 osoblja vezanog za igre koje je ušlo u Kinu od 4. do 22. siječnja.


Međutim, među 171 sportašem i dužnosnicima koji su stigli u tom razdoblju nije bilo slučajeva zaraze.


Od potvrđenih slučajeva, 39 je pronađeno tijekom testiranja u zračnoj luci, a 33 unutar “balona” rekli su organizatori. Sudionici u balonu podliježu svakodnevnom testiranju, a od 4. do 22. siječnja obavljeno je 336.421 PCR testova.




Svi sudionici ZOI trebaju dva negativna rezultata PCR testa unutar 96 sati od polaska u Kinu, a većina putuje posebno dogovorenim čarter letovima.


Prošlog tjedna organizatori su poručili da se ulaznice za Olimpijske igre neće prodavati široj javnosti zbog COVID-19, već će se dijeliti grupama ljudi od kojih će se zahtijevati poduzimanje strogih mjera prevencije prije, tijekom i nakon odlaska na događanja.


ZOI u Pekingu su na rasporedu od 4. do 20. veljače, dok će se Zimske paraolimpijske igre u Pekingu održati od 4. do 13. ožujka.