Velik odaziv

Više od 200.000 osoba javilo se za volontiranje na OI u Parizu, a potrebno ih je 60.000

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Kao obvezan uvjet je da imaju najmanje 18 godina, te govore francuski ili engleski jezik. Imat će bespatan prijevoz i hranu tijekom Igara, ali ne i smještaj...



PARIZ Tjedan dana prije isteka roka za prijave za posao ukupno 45.000 volontera na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Parizu 2024., Organizacijski odbor već je zaprimio više od 200.000 prijava, piše AFP.


“Već smo premašili broj prijava iz Tokija, gdje je bilo 200.000 prijava za 60.000 mjesta”, objasnio je Bruno Marie-Rose, voditelj tehnologije Organizacijskog odbora Olimpijskih igara.


Kandidati se do 3. svibnja mogu nadati da će postati jedan od 45.000 volontera Igara, a kao obvezan uvjet je da imaju najmanje 18 godina, te govore francuski ili engleski jezik. Imat će bespatan prijevoz i hranu tijekom Igara, ali ne i smještaj, dok se očekuje da će 60 posto njih biti na gostoprimstvu medijima, službenim osobama ili gledateljima, kojih se očekuje gotovo deset milijuna.




Neki će kandidati već biti odabrani za testna natjecanja koja će se održati ovog ljeta, poput rukometa, veslanja ili daljinskoga plivanja, a velika većina kandidata bit će izabrana do kraja 2023.


Također, očekuje se da će kandidati biti podložni sigurnosnim provjerama jer se Francuzi boje da se aktivisti protiv Olimpijskih igara namjeravaju infiltrirati u mrežu volontera.