Tour de France

Vingegaard u sjajnoj vožnji pobjegao Pogačaru i napravio veliki korak prema obrani naslova pobjednika

Hina

Jonas Vingegaard/Foto REUTERS

Jonas Vingegaard/Foto REUTERS

Vingegaard je "letio" i na koncu je imao 1:38 minuta prednosti ispred Pogačara, dok je treći bio Belgijanac Wout Van Aert (Jumbo-Visma) sa 2:51 minute minusa.



PARIZ Danac Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) načinio je veliki korak prema obrani naslova pobjednika Tour de Francea, nakon što je u 16. etapi ostvario uvjerljivu pobjedu i sada ima skoro dvije minute prednosti ispred Slovenca Tadeja Pogačara (UAE Team Emirates).


Na rasporedu je bio 22.4 km dugačak kronometar od Passyja do Comblouxa kojeg je 26-godišnji Danac prošao za 32 minute i 36 sekundi.


Vingegaard je “letio” i na koncu je imao 1:38 minuta prednosti ispred Pogačara, dok je treći bio Belgijanac Wout Van Aert (Jumbo-Visma) sa 2:51 minute minusa.




“Danas sam se osjećao sjajno, mislim da je to najbolja vožnja na hronometar koju sam ikada odradio,” rekao je Vingegaard nakon etapne pobjede, njegove treće na Touru ukupno.


“Stvarno sam ponosan na ono što sam danas napravio i stvarno sretan zbog pobjede. To je moja prva pobjeda u vožnji na hronometar na Tour de Franceu. Mislim da sam danas iznenadio čak i samog sebe. Iskreno, nisam očekivao da ću danas tako dobro proći,” dodao je.


Branitelj naslova sada ima 1:48 minuta prednosti ispred Pogačara, dok Britanac Adam Yates (UAE Team Emirates) ima skoro tri minute zaostatka. Za bilo kojeg drugog vozača Tour de France bi sigurno bio gotov. Međutim, Pogačar će već sutra imati priliku smanjiti veliki zaostatak. Svjestan je toga i Danac.


“Nije još gotovo, čeka nas još puno teških faza. Moramo se nastaviti boriti sljedećih dana i veselimo se tome,” poručio je.


U srijedu je na rasporedu “kraljevska etapa” ovogodišnjeg Toura, 166 km dugačka dionica od Saint-Gervaisa do Courchevela, tijekom koje će biciklisti prijeći najvišu točku na prijevoju Col de la Loze (2304 m) manje od 7 km prije cilja.


Prije toga bicikliste čekaju prijevoji prve kategorije na Saisiesu (13.4 km/5,1%) i Roselendu (19.9 km/6%) te prijevoj druge kategorije na Longefoyu (6.6 km/7,5%).