Plasman na završnicu

VIDEO Slavlje na Zametu, Borna Ćorić donio Hrvatskoj treći bod i pobjedu nad Austrijom!

Zlatko Horvat

Borna Ćorić/Foto V. KARUZA

Borna Ćorić/Foto V. KARUZA

Za razliku od hrvatskih reprezentativki protiv Njemačke, Centar Zamet je ovoga puta bio sretno mjesto za hrvatski tenis, a Dečki s Kvarnera mogli su nastaviti sa svirkom i pjesmom "Večeras je naša fešta"



RIJEKA Borna Ćorić donio je Hrvatskoj treći bod i pobjedu nad Austrijom (3:1), vrijedan četvrtog plasmana na završnicu Davis Cupa u četvrtom izdanju po novom formatu. Godine 2019. Hrvatska je nastupila u Madridu kao branitelj naslova, za nastup 2021. uz godinu stanke zbog pandemije prošla je Indiju i izborila finale, što joj je donijelo nastup na završnici lani.


Ispadanje prošle godine u polufinalu značilo je da treba proći kvalifikacije za novu završnicu, koje je sastav Vedrana Martića uspješno prošao u Centru Zamet. Hrvatska sada vodi 3-1 u međusobnim ogledima s Austrijom uz treći uzastopni uspjeh. Hrvatsku u rujnu čeka novi nastup u prvoj rundi završnice.


U velikom doboju Ćorić je svladao nekadašnjeg trećeg igrača svijeta Dominica Thiema, koji je ostao dužan. U dva meča doživio je dva poraza, pokazavši koliko je trnovit put povratka poslije duge prisilne stanke zbog ozljede zgloba desne ruke. Ćorić je slavio poslije jednog sata i 45 minuta igre. Jedva je vratio težak retern, a Thiem forhendom zabio loptu u mrežu.




Ćorić je ispustio “break” prednosti u prvom setu, nije uspio iskoristiti ni 0:40 i prednost kod 5:5, ali sjanno je odigrao “tie-break”. Kada je dodao “break” u četvrtom gemu drugoga seta, bilo je jasno da je za Thiema povratak nemoguća misija. Za razliku od hrvatskih reprezentativki protiv Njemačke, Centar Zamet je ovoga puta bio sretno mjesto za hrvatski tenis, a Dečki s Kvarnera mogli su nastaviti sa svirkom i pjesmom “Večeras je naša fešta”…