Švedski napadač

VIDEO Kraj jedne legendarne karijere, Ibra se u suzama na San Siru oprostio od nogometa!

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot, Twitter

Foto Screenshot, Twitter

Nasljednik? To je nemoguće, samo je jedan Zlatan! Kada sam bio dijete, uspoređivali su mene s Marcom van Bastenom, ali on je jedno, a ja sam drugo. Može biti nekih sličnosti, ali smatram kako usporedbe nisu pravedne. Sumnjam kako će se pojaviti netko s mojim egom... - rekao je prilikom oproštaja Ibrahimović



MILANO Legendarni švedski napadač  Zlatan Ibrahimović u 42. godini života objavio je završetak svoje igračke karijere nakon susreta posljednjeg kola talijanskog nogometnog prvenstva u kojem je njegov Milan svladao Veronu na San Siru.


– Kažem zbogom nogometu, ali ne i vama. Kada sam prvi put stigao ovdje dali ste mi sreću, kada sam stigao drugi put dali ste mi ljubav. Zahvaljujem svojoj obitelji i svima koji su mi bliski na strpljenju – kazao je Ibrahimović okupljenim navijačima.



Ibrahimović je za Milan igrao do 2010. do 2012. godine te je s klubom osvojio naslov prvaka 2011., a vratio se početkom 2020. i lani osvojio još jedan Scudetto.


Na konferenciji za medije nakon utakmice Ibrahimović je dodao:


– Zahvaljujem vama novinarima na strpljenu, sad ćete imati manje posla kad ja odem. Od sutra sam slobodan čovjek kada je riječ o svijetu nogometa. Imao sam stvarno dugačku karijeru i hvala svima koji su mi davali snagu, adrenalin i emocije za njezino nastavljanje. Trenutačno nemam nekih planova za budućnost, samo želim uzeti vremena za odmor i uživanje u svemu što sam učinio.


Nasljednik? To je nemoguće, samo je jedan Zlatan! Kada sam bio dijete, uspoređivali su mene s Marcom van Bastenom, ali on je jedno, a ja sam drugo. Može biti nekih sličnosti, ali smatram kako usporedbe nisu pravedne. Sumnjam kako će se pojaviti netko s mojim egom…


Ibrahimović je profesionalnu karijeru započeo u svom rodnom Malmou 1999. godine da bi 2001. prešao u Ajax iz Amsterdama za koji je igrao do 2004. Potom je igrao za Juventus (2004-06), Inter Milan (2006-09), Barcelonu (2009-10), Milan (2010-12), PSG (2012-16), Manchester United (2016-18), Los Angeles Galaxy (2018-20) i ponovno Milan (2020-23).


S Ajaxom je osvojio dva naslova prvaka Nizozemske i jedan Nizozemski kup, s Interom je tri puta bio talijanski prvak, dva puta je isti naslov osvojio s Milanom, s Barcelonom je 2010. bio prvak Španjolske, s PSG-om je osvojio četiri uzastopna naslova prvaka Francuske, a u pet je sezona bio i najbolji strijelac prvenstava u kojima je igrao.


Za reprezentaciju Švedske odigrao je 121 utakmicu te postigao 62 gola s čime je najbolji strijelac u povijesti te reprezentacije.