Norvežanin

VIDEO Haaland odbio slaviti važne golove u pobjedi Cityja: “Imam posebne osjećaje za ovaj grad”

Portal Novilist.hr

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Haaland je postao igrač kojem je trebalo najmanje utakmica za postizanje 20 golova u engleskom prvenstvu, ali i igrač kojem je trebalo najmanje utakmica (20) pod Pepom Guardiolom kako bi zabio 25 golova u svim natjecanjima



RIJEKA Norveški stroj za golove Erling Haaland u prvoj je službenoj utakmici Manchester Cityja nakon Svjetskog prvenstva postigao nova dva gola i tako odveo svoju momčad do pobjede 3:1 nad Leedsom.


Ipak, Norvežanin je odlučio kako neće slaviti svoje golove, koje možete pogledati na prvoj i drugoj poveznici, iako je njima srušio i neke rekorde.


Pa je tako Haaland postao igrač kojem je trebalo najmanje utakmica za postizanje 20 golova u engleskom prvenstvu, ali i igrač kojem je trebalo najmanje utakmica (20) pod Pepom Guardiolom kako bi zabio 25 golova u svim natjecanjima. Na drugom je mjestu Messi kojem je trebalo osam utakmica više.




Nakon utakmice objasnio je zašto nije slavio golove.


“To sam odlučio prije utakmice, ali i stvar je posebnih osjećaja koje imam za ovaj grad i klub. Leeds je moj rodni grad i jako poštujem ovaj klub. Mama, koja me tu donijela na svijet, bila je na tribinama i gledala me. Moj otac također. On je igrao tu i kada sam bio dijete, nosio sam Leedsov dres s imenom Eirika Bakkea i Cityjev s tatinim imenom.”, rekao je Haaland.


Erlingov otac Alf-Inge Haaland igrao je u Engleskoj od 1993. do 2003. za Nottingham Forest, Leeds i Manchester City.