Novi igrač Cityja

VIDEO Gvardiol predstavljen u Manchesteru: “Posebna mi je čast, svi znaju da je ovo najbolja momčad na svijetu”

Portal Novilist.hr

Foto Instagram, Manchester City

Foto Instagram, Manchester City

Gvardiol je u City stigao iz njemačkog RB Leipziga za 90 milijuna eura, a potpisao je petogodišnji ugovor



MANCHESTER Hrvatski reprezentativni branič, 21-godišnji Joško Gvardiol, danas je i službeno predstavljen kao novi igrač Manchester Cityja.


Gvardiol je u City stigao iz njemačkog RB Leipziga za 90 milijuna eura, a potpisao je petogodišnji ugovor.


– Uvijek sam sanjao kako ću jednoga dana zaigrati u Engleskoj. A posebna mi je čast što će to biti u Manchester Cityju i to nakon sezone kakvu je klub imao. Svi koji su prošle sezone gledali Manchester City znaju da je to najbolja momčad na svijetu. Dolazak u ovaj klub je nešto posebno i za mene i za moju obitelj. Sjajna će stvar biti raditi pod Pepom Guardiolom. Znam kako još nisam završio sa svojim igračkim razvojem, a siguran sam kako ću napredovati igrajući za najboljeg trenera na svijetu – kazao je Gvardiol pri potpisivanju ugovora.



U Cityju će Gvardiolu suigrač biti reprezentativni kolega Mateo Kovačić koji je ranije ovoga ljeta stigao iz Chelseaja.


– To će također biti nešto posebno, igrati s Mateom – dodao je Gvardiol.


Dečko sa zagrebačkih Srednjaka nogometnu karijeru započeo je u Trešnjevci, no s osam godina je preselio u Dinamo. Igre u modrom dresu dovele su ga do transfera u RB Leipzig, te poziva u reprezentaciju.



Veliku zaradu u ovom će transferu dobiti i Dinamo koji ima pravo na 15% razlike u odnosu na cifru koju su već zaradili od Leipziga (20 milijun eura) i visine transfera. Zagrepčani će tako od Gvardiola dobiti dodatnih 10,5 milijuna eura.