NBA liga

VIDEO Dončić i ozlijeđen ušao u povijest Dallasa protiv aktualnih prvaka, pa suce optužio da su potkupljeni

Portal Novilist.hr

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Dončić je imao loš šut iz igre (11/27, za tricu 2/10), ali je svejedno ubacio 30 koševa. Tako je bio najbolji strijelac utakmice, a to mu je inače 41. utakmica sezone s najmanje 30 poena, čime je postao prvi igrač u povijesti Mavsa kojem je to uspjeloDALLAS Slovenac Luka Dončić sa svojim Dallasom poražen je od aktualnog NBA prvaka Golden Statea 125:127.


Dončić je ipak ostvario velik pothvat, zabio je 30 poena – ozlijeđen. Propustio je zadnjih pet utakmica zbog ozljede bedra, a još uvijek nije bio u potpunosti spreman. Ipak, radilo se o značajnom susretu u borbi za play-off.


Inače, Dončić je 1.7 sekundi prije kraja ostao bez planiranog ubačaja za dva poena i slobodnog bacanja pri vodstvo Warriorsa 125:122. Dončić je pucao iz kontakta s Greenom, ali promašio je zicer i ostao bez faula suparnika.
Zbog toga se Slovenac naljutio te je prema zapisničkom stolu prstima izveo gestikulaciju kao da broji novce, odnosno pokazivao je kako su suci plaćeni da ne dosude faul protiv aktualnih NBA prvaka.
Dončić je imao loš šut iz igre (11/27, za tricu 2/10), ali je svejedno ubacio 30 koševa. Tako je bio najbolji strijelac utakmice, a to mu je inače 41. utakmica sezone s najmanje 30 poena, čime je postao prvi igrač u povijesti Mavsa kojem je to uspjelo. Bio je i najbolji dodavač utakmice sa 17 asistencija, a dodao je i 7 skokova.


Stephen Curry ugradio je u pobjedu 20 poena i 13 asistencija, među kojima je i ona Draymondu Greenu za ključnu tricu na kraju. Jonathan Kuminga bio je najbolji strijelac Warriorsa s 22 poena i šutom 9/11.


Mavsi su izgubili važnu utakmicu od izravnih suparnika za doigravanje jer su Warriorsi ovom pobjedom došli do prednosti 2:1 u međusobnim utakmicama.