Nogomet

Vida zbog povišene temperature upitan za Egipat, ranije su otpala još dvojica

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Ostali igrači normalno su trenirali sat vremena na stadionu "New Administrative Capital Stadium" u predgrađu Kaira



KAIRO Nogometaši Hrvatske odradili su u ponedjeljak navečer posljednji trening u Kairu uoči utakmice s Egiptom, a zbog povišene temperature nije vježbao branič Domagoj Vida, izvijestio je Hrvatski nogometni savez.


Vida, 34-godišnji stoper grčkog AEK-a, tijekom dana se nije osjećao dobro pa će izbornik Zlatko Dalić tijekom utorka odlučiti hoće li biti u kadru za utakmicu.


Za finale prijateljskog turnira ranije su otpali zbog ozljeda branič Martin Erlić i ofenzivni vezni Luka Ivanušec.




Ostali igrači normalno su trenirali sat vremena na stadionu “New Administrative Capital Stadium” u predgrađu Kaira. Na tom stadionu sa gotovo 94.000 mjesta u utorak u 21 sat (22 sata po lokalnom vremenu) igrat će Hrvatska i Egipat.


Hrvatska je u polufinalu svladala Tunis na jedanaesterce dok je Egipat s 1-0 pobijedio Novi Zeland. Hrvatskim nogometašima taj turnir služi kao priprema za Europsko prvenstvo koje počinje u lipnju u Njemačkoj.


Hrvatski nogometni savez (HNS) je dopustio hrvatskim navijačima gledanje treninga kako bi im se odužio zbog premještanja turnira iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u Egipat. Turnir je premješten u posljednji tren a navijači su već imali plaćene letove i smještaj u Abu Dhabiju. Unatoč tome mnogi od njih su došli u Kairo. Treningu Hrvatske prisustvovalo je 20-ak navijača, podatak je HNS-a.


“Bilo je super na treningu. Mislim da nas je bilo 15 Hrvata”, rekao je jedan od njih Hini.


Nekoliko navijača procijenilo je da bi ih na utakmici moglo biti 60-ak, a HNS vjeruje da bi ih se moglo skupiti 100-ak.