JORGINHO

Veznjak Chelseaja nominiran za Zlatnu loptu: “Ne znam tko je favorit, ali ispunio sam snove”

Hina

Jorginho/Foto REUTERS

Jorginho/Foto REUTERS

"Ja sanjam i dalje. Iznimno sam sretan zbog svih uspjeha koje sam ostvario s klubom i reprezentacijom. Time sam ispunio veliki dio svojih dječačkih snova, a i iznimno sam ponosan jer sam sretnim učinio svoju obitelj“, rekao je Jorginho.LONDON Jorginho, 29-godišnji vezni nogometaš Chelseaja i talijanske reprezentacije, jedan je od glavnih favorita za osvajanje Zlatne lopte namijenjene najboljem svjetskom nogometašu u 2021. godini.


Jorginho je bio jedan od najboljih igrača Chelseaja na putu do naslova Lige prvaka, a jednako tako je bio jedan od predvodnika talijanske reprezentacije koja je ove godine osvojila europski naslov.


Rođeni Brazilac je za Sky Sport o svemu tome rekao sljedeće.
„Iskreno, ne znam tko je favorit. Ne znam jesam li ja među njima. Ali ako prestaneš sanjati nema dalje smisla igrati nogomet. Ja sanjam i dalje. Iznimno sam sretan zbog svih uspjeha koje sam ostvario s klubom i reprezentacijom. Time sam ispunio veliki dio svojih dječačkih snova, a i iznimno sam ponosan jer sam sretnim učinio svoju obitelj“, rekao je Jorginho.


Nikada u karijeri Jorginho nije zaigrao za brazilsku reprezentaciju (ili za njene mlađe uzraste). Iz Brazila u Europu je stigao 2010. godine kada je zaigrao u Italiji za Veronu. Od 2014. do 2018. godine je igrao za Napoli i potom preselio u Chelsea. Za talijansku reprezentaciju igra od 2016. godine te je skupio već 40 nastupa (pet pogodaka).


„Nikada nisam mislio da ću u nogometnom smislu stići ovako daleko. No, to je samo produkt svakodnevnog napornog rada“, rekao je Jorginho.