Kvalifikacije za EURO

Veznjak Barce propušta utakmice Nizozemske zbog bolova nakon El Clasica, već je poznata i zamjena

Hina

Frenkie de Jong i Luka Modrić/Foto REUTERS

Frenkie de Jong i Luka Modrić/Foto REUTERS

Frenkie de Jong stoga "neće biti mobiliziran" za sljedeće susrete Nizozemske koja u petak igraju protiv svjetskih viceprvaka u Parizu, a onda za tjedan dana protiv Gibraltara u Rotterdamu, navodi KNVB



AMSTERDAM Veznjak Frenkie de Jong i napadač Steven Bergwijn propustit će prve kvalifikacijske utakmice za Euro 2024. protiv Francuske i Gibraltara, objavio je u ponedjeljak Nizozemski nogometni savez (KNVB).


“Igrač Barcelone ima bolove u bedru nakon dvoboja protiv Real Madrida”, objavio je KNVB dan nakon utakmice u kojoj je Barcelona sa 2-1 na Camp Nou pobijedila Real Madrid.


Frenkie de Jong stoga “neće biti mobiliziran” za sljedeće susrete Nizozemske koja u petak igraju protiv svjetskih viceprvaka u Parizu, a onda za tjedan dana protiv  Gibraltara u Rotterdamu, navodi KNVB.




Izbornik Ronald Koeman ističe kako je izostanak veznjaka štetan za Nizozemsku.


“Frenkie je važan igrač za ovu momčad. Ima kvalitete koje ima malo igrača”, rekao je nizozemski izbornik na tiskovnoj konferenciji u ponedjeljak.


Napadač Ajaxa Steven Bergwijn kvalifikacijske utakmice propušta “zbog ozljede koljena”, dodaje KNVB koji je precizirao da će ga zamijeniti Donyell Malen (Borussia Dortmund), koji je 19 puta igrao za Oranje. De Jonga će zamijeniti Joey Veerman (PSV Eindhoven).