Formula 1

Verstappen i u Monte Carlu nastavio s dominacijom, Nizozemac stigao do svoje 39. pobjede

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Nakon šest utrka Verstappen je vodeći sa 144 boda, 39 više od drugoplasiranog Pereza. Fernando Alonso je petim penjanjem na postolje u ovoj sezoni došao do 93 boda i jedini donekle konkurira dvojcu iz Red Bulla



MONTE CARLO Aktualni dvostruki svjetski prvak u formuli 1 i vodeći u ukupnom redoslijedu ove sezone, Nizozemac Max Verstappen (Red Bull), pobjednik je utrke za Veliku nagradu Monaka koja je u nedjelju vožena ulicama Monte Carla, djelomično i u kišnim uvjetima.


No, to nije omelo 25-godišnjeg Verstappena da se domogne svoje druge pobjede na legendarnoj gradskoj utrci, a ukupno 39. u karijeri u utrkama svjetskog prvenstva formule 1.


Najbolju startnu poziciju, koju je osigurao tek u zadnjem krugu subotnjih kvalifikacija, Verstappen je iskoristio na najbolji način, kontrolirao utrku s čelne pozicije te na kraju slavio s gotovo 28 sekundi (+27.921) prednosti pred drugoplasiranim Španjolcem Fernandom Alonsom (Aston Martin). Treće mjesto osvojio je Francuz Esteban Ocon (Alpine-Renault) sa zaostatkom od 36.990 sekundi i po treći put u karijeri, a prvi put u Monte Carlu, stao na pobjedničko postolje.




Vozači su 51 krug od ukupno 78 vozili u suhim uvjetima te se na stazi nije puno toga zbivalo po pitanju redoslijeda. Kad je pala kiša i prisilila vozače na odlaske u boksove na promjenu guma, postalo je donekle zanimljivije, ali na vrhu nije došlo do promjene.


Red Bull je došao do šeste pobjede u ovoj sezoni u isto toliko utrka, a četiri od njih ostvario je Verstappen. Njegov momčadski kolega Sergio Perez, koji je morao startati iz zadnjeg reda zbog ispadanja u prvom dijelu subotnjih kvalifikacija, na kraju je završio bez bodova, na 16. mjestu s dva kruga zaostatka.


Nakon šest utrka Verstappen je vodeći sa 144 boda, 39 više od drugoplasiranog Pereza. Fernando Alonso je petim penjanjem na postolje u ovoj sezoni došao do 93 boda i jedini donekle konkurira dvojcu iz Red Bulla.