Odlazak u Montpellier

Veron Načinović već je počeo učiti francuski jezik, a veliki transfer komentirao je i otac Alvaro: “Oduševljen sam i vjerujem u njega”

Valentina Prokić

RIJEČKI PIVOT U MONTPELLIERU - Julien Deljarry i Veron Načinović

RIJEČKI PIVOT U MONTPELLIERU - Julien Deljarry i Veron Načinović

- Veselim se odlasku u Francusku, krećem već sljedeći tjedan. Francuska je lijepa zemlja, ne govorim još francuski, ali počeo sam učiti – kaže 21-godišnji Načinović



RIJEKA Riječki rukometaš Veron Načinović novi je igrač francuskog Montpelliera. Vijest o kojoj se proteklih mjesec dana govorilo, konačno je dobila i svoju službenu potvrdu u vidu četverogodišnjeg ugovora. Francuski klub, koji je objavio i sliku Načinovića s dresom u društvu predsjednika Juliena Deljarrya, u riječkom rukometašu, koji je donedavno nosio dres slovenskog Celja, našao je potrebnog trećeg pivota, koji će zatvoriti poziciju s Lucasom Moscariellom i Arthurom Lenneom, nakon odlaska Alexisa Borgesa.


Riznica trofeja


– Načinović je kompletan igrač, jak u obrani, koji može pucati sa sedam metara. Vrlo je precizan u igri i udarcima te učinkovit protiv vratara. Zatvorit će poziciju pivota zajedno s Lenneom i Moscariellom iduće četiri sezone – rekao je o nekadašnjem rukometašu Zameta predsjednik Montpelliera Julien Deljarry.


Montpellier klub je najuspješniji francuski prvoligaš s 14 osvojenih naslova prvaka Francuske, a kad se tome dodaju još dva naslova u Ligi prvaka, u sezonama 2002./2003. i 2017./2018., što ni jednom francuskom klubu nije uspjelo, nema se više što reći. Klub je osnovan 1982. godine, a posljednju je sezonu završio na drugom mjestu iza Paris Saint Germaina, koji već sedmu godinu zaredom osvaja naslov prvaka. Montpellier u riznici ima i 13 trofeja pobjednika Kupa, a klupski dres su u prošlosti nosila brojna poznata imena među kojima su Nikola Karabatić, Thierry Omeyer, Didier Dinart, Gregory Anquetil, Venio Losert, Petar Metličić…




– Jako sam zadovoljan, super je. Bilo je meni odlično u Celju, ali Montpellier je ipak stepenica više u rukometnom svijetu. Drugi su klub u Francuskoj sa sjajnim rezultatima. Očekujem da ću pridonijeti svojim igrama da budemo još bolji te da ću naučiti puno od njihovog trenera Canayera – rekao je Veron Načinović.


Alvaro Načinović: Vjerujem u Verona

Alvaro Načinović, Veronov otac, imao je samo riječi hvale za sinovljev odlazak u Francusku.
– Oduševljen sam i presretan, osjećaj je neopisiv. Celje je vrhunski klub, idealan za mlade igrače, ali Montpellier je stepenica više, organizacijski, kulturološki i sportski. Veron je izabrao život rukometaša, maksimalno je posvećen tome i dobio je priliku igrati u vrhunskom klubu, koji je među deset najboljih u Europi i bivši europski prvak. Veron tu vidi svoju priliku, vjerujem u njega, on sam vjeruje u sebe, a to je najvažnije – komentirao je Veronov transfer Alvaro, legendarni hrvatski rukometaš.

Dugovječni trener


Patrice Canayer trener je u Montpellieru od 1994. godine. Prava je rijetkost ne samo u rukometu, već u momčadskom sportu uopće da jedan trener vodi isti klub 27 godina. No, Canayer je odmah po dolasku u Montpellier osvojio prvi naslov prvaka Francuske, a uspjesi su se zatim počeli nizati.


– Veselim se odlasku u Francusku, krećem već sljedeći tjedan. Francuska je lijepa zemlja, ne govorim još francuski, ali počeo sam učiti – dodaje 21-godišnji Načinović, koji će se sa svojih 203 cm i 103 kilograma, nema sumnje, brzo uklopiti u francuski rukomet. Kako je već rano postao internacionalac kada je iz Zameta prešao u Celje, život u inozemstvu je već svakidašnjica. U Montpellieru je već dvije godine i hrvatski vratar Marin Šego, tako da Načinović nije jedini Hrvat u momčadi.


– Svaki korak prema nečemu boljem je na neki način presudan u karijeri. Uvijek je lijepo kad možeš ići naprijed, u bolje. Vjerujem u svoj igrački put i spreman sam za sve izazove koji me očekuju – zaključio je Veron Načinović.