NAGRADA ZA RIJEČKE KARATISTE

Veliko priznanje i motiv za daljnji rad: karate treneri iz PGŽ-a promovirani u viša majstorska zvanja

Ivana Vaupotić

Dorotea Pešić-Bukovac, Dragutin Galina, Vladimir Cvjetan, Namik Dizdarević, Miroljub Berak, Zdravko Naletina, Miladin Matković i Slaviša Bradić/Foto: V. KARUZA

Dorotea Pešić-Bukovac, Dragutin Galina, Vladimir Cvjetan, Namik Dizdarević, Miroljub Berak, Zdravko Naletina, Miladin Matković i Slaviša Bradić/Foto: V. KARUZA

- Ovo je veliko priznanje za sve nas koji smo promovirani u viša majstorska zvanja jer je dokaz da smo dugi niz godina u našem sportu i da smo ostavili traga - rekao je Dragutin Galina koji u karateu aktivno djeluje već 45 godina.



RIJEKA Treneri karate klubova iz Primorsko-goranske županije dobili su još jedno priznanje za svoj dugogodišnji rad, promovirani su u viša majstorska zvanja, čime su nagrađeni za doprinos u razvoju hrvatskoga karatea.


Riječ je o Vladimiru Cvjetanu (Ri Croatia, 8. DAN), predsjedniku Riječkog karate saveza i sucu najvišeg državnog ranga, Miroljubu Beraku (TAD, 8. DAN), sucu najvišeg svjetskog ranga u borbama i karatama, Dragutinu Galini (Opatija, 7. DAN), nekadašnjem izborniku ženske reprezentacije, a sada članu stručnog stožera hrvatske reprezentacije, Miladinu Matkoviću (Zamet, 7. DAN), sucu najvišeg državnog ranga, Namiku Dizdareviću (Delta, 6. DAN), predsjedniku Županijskog karate saveza, te Zdravku Naletini (Rab-Enpi, 6. DAN), nekadašnjem izborniku mlađih kategorija u katama.


– Doprinos na temelju kojeg smo promovirani u viša majstorska zvanja očituje se u ostvarivanju dugogodišnjih vrhunskih rezultata s našim natjecateljima, vođenju nacionalnih reprezentacija i ostvarivanju vrhunskih rezultata, organizaciji velikih međunarodnih i domaćih turnira, osnivanju HKS-a i obnašanju visokih funkcija u Savezu, osnivanju i vođenju Županijskog i Riječkog karate saveza, stručnom radu, izbrazbi i školovanju trenera, doprinosu sudačkom pozivu na svim razinama te izdavanju stručne literature – rekao je Dragutin Galina koji u karateu aktivno djeluje već 45 godina.




– Ovo je veliko priznanje za sve nas koji smo promovirani u viša majstorska zvanja jer je dokaz da smo dugi niz godina u našem sportu i da smo ostavili traga. Činjenica je da je u Hrvatskoj malo njih aktivno tako dug niz godina, stoga i mali broj trenera ima tako visoka majstorska zvanja pa je time i naša zadovoljština još veća i motivira nas da i dalje ustrajemo u svom radu – zaključio je Galina.