Neočekivan transfer

Veliki Hajdukov talent prodan u jednom od najvećih transfera u povijesti kluba, 20-godišnjak odlazi u SAD

Portal Novilist.hr

Stipe Biuk/Foto PIXSELL

Stipe Biuk/Foto PIXSELL

Stipe Biuk odlazi u MLS ligu, odnosno Los Angeles FC



SPLIT Hajduk je jednog od svojih najvećih talenata proteklih godina, 20-godišnjeg Stipu Biuka, prodao u – Los Angeles FC.


Vijest su danas potvrdili iz kluba na svojim službenim stranicama, a prema neslužbenim informacijama transfer iznosi 6.5 milijuna eura, što je druga najveća prodaja u povijesti Hajduka! S bonusima bi se navodno mogla popeti i do osam milijuna, dok će Hajduk imati i 20 posto od sljedećeg transfera Biuka.


Skuplji je bio jedino Nikola Vlašić koji je Evertonu prodan za 10.8 milijuna eura.




“Zahvalio bih se svim ljudima u Klubu, svim trenerima koji su me trenirali sve ovo vrijeme, predsjedniku i Upravi koji su stali iza mene u svim trenucima. Bit ću navijač Hajduka i dalje. Sigurno je da ću odavde nositi lijepe uspomene, juniorsko prvenstvo, osvojeni Kup, doček na Rivi, a bio sam kapetan dvije utakmice i to ću pamtiti cijeli život. Zahvalio bih se svim suigračima i navijačima koji su uvijek bili uz nas”, rekao je Biuk na oproštaju od Hajduka.


Biuk je napustio klub nakon 67 nastupa u službenim utakmicama u kojima je postigao šest pogodaka i podijelio deset asistencija.