Na dvije godine

Velika nada hrvatskoga vaterpola potpisuje novi ugovor s Primorjem

Igor Duvnjak

Lovro Paparić/Foto D. ŠKOMRLJ

Lovro Paparić/Foto D. ŠKOMRLJ

Paparić je jedna od kockica mozaika nove Hinićeve momčadi u idućoj sezoni. U tijeku su i pregovori s bekom Mislavom Vrlićem, a vodstvo riječkih vaterpolista se nakon svega nada postizanju dogovora



RIJEKA Lovro Paparić će i dalje ostati udarna igla vaterpolistra Primorja Erste banke, glavna je to jučerašnja vijest s bazena na Kantridi, val koji se diže u višetjednoj natjecateljskoj bonaci riječkih vaterpolskih kapica, u razdoblju kada je vaterpolistima konačno dozvoljeno zajedničko treniranje i kada su dogovoreni termini za play-off hrvatskoga prvenstva idućega mjeseca.


Riječ je o velikoj nadi hrvatskoga vaterpola, igraču koji je »ovnova glava« u napadu, bez dvojbe jednoj od najvećih nada hrvatskog vaterpola. Nije tajna da su želju za Paparićevim uslugama iskazali hrvatski i europski velikani, zagrebačka Mladost i dubrovački Jug Aurum osiguranje.


Lovro Paparić, div od gotovo dva metra, vaterpolski delfin visoke međunarodne kategorije, odlučio se za ostanak u matičoj luci na Kantridi iz koje je ovaj sidrunski as, dostojan nasljednik svoga kormilara, svjetske centarske legende Igora Hinića, tijekom godina postao značajnom međunarodnom vaterpolskom vrijednošću. Lovro Paparić u ponedjeljak će potpisati ugovor na dvije godine.




Paparić je jedna od kockica mozaika nove Hinićeve momčadi u idućoj sezoni, vratara Frana Čubranića i njegovog riječkog vaterpolskog društva, niza igrača kojima je ova višetjedna pauza zbog epidemije koronavirusa oduzela ne samo mogućnost treniranja, nego i razigravanja za plasman u A1 Regionalnu ligu s beogradskim Partizanom.


U tom riječkom jatu mladih »primorjaša« itekako je važno ime stasitog beka, iskusnika Mislava Vrlića, brata proslavljenoga međunarodnog centarskog majstora Josipa. S »Vrlim« su u tijeku uspješni pregovori s upravom pod svodom plivališta na Kantridi, vodstvo riječkih vaterpolista se nakon svega nada postizanju dogovora, tome da će ga po povoljnom raspletu zadržati kao itekako potrebnog igrača u mladoj Hinićevoj vaterpolskoj družini.


Čelnik kluba, trofejni riječki i hrvatski sportaš Samir Barać, njegov trofejni suigrač Damir Glavan i ostala poznata vaterpolska imena koja su preuzela klub velike bogate stogodišnje tradicije, nadaju se da će zadržati sve svoje mlade snage u domaćem jatu te da će sa svima njima u idućoj sezoni napraviti toliko željeni zaveslaj prema vrhu.