Tenis

Vekić uspješna u drugom kolu WTA turnira u Italiji, u četvrtfinalu opet igra protiv Kineskinje

Hina

Donna Vekić/Foto REUTERS

Donna Vekić/Foto REUTERS

Vekić je slavila 6-3, 6-4 čime je izborila plasman u četvrtfinale gdje će joj ponovno suparnica biti kineska tenisačica. U pitanju je pobjednica meča Shuai Zhang - Xin Yu Wang.



COURMAYEUR Hrvatska tenisačica Donna Vekić uspješno je obavila i meč 2. kola na WTA turniru u talijanskom Courmayeuru te je pobijedila Kineskinju Saisai Zheng u dva seta.


Vekić je slavila 6-3, 6-4 čime je izborila plasman u četvrtfinale gdje će joj ponovno suparnica biti kineska tenisačica. U pitanju je pobjednica meča Shuai Zhang – Xin Yu Wang.


Vekić (97. na WTA ljestvici) žestoko je otvorila meč protiv Zheng, inače dvadeset mjesta bolje plasirane igračice. Povela je Hrvatica 5-1, ali se u tom trenutku Kineskinja vratila na 3-5 i time uspostavila ravnotežu.




Od tada pa nadalje trajao je ravnopravan dvoboj. Vekić je odservirala za prvi set kod 5-3, dok je u drugom setu sve do 4-4 svaka tenisačica držala svoj servis. U tom trenutku Vekić je napravila jedini break u drugom setu, a potom, uz malo muke, odservirala za novu pobjedu na ovom turniru.


Podsjetimo kako je dotična Saisai Zheng u 1. kolu ovog turnira bila bolja od hrvatske igračice Petre Martić.