davis cup

Vedran Martić uoči okršaja s Australijom: “Tko će igrati u singlu osim Čilića odlučit ću neposredno prije roka”

Hina

Marin Čilić i Vedran Martić/Foto: PIXSELL

Marin Čilić i Vedran Martić/Foto: PIXSELL

"Momčad Australije je dosta dobra i izjednačena, pa naši momci moraju odigrati svoj najbolji tenis. Nadam se da ćemo ih uspjeti pobijediti", rekao je MartićTORINO Izbornik hrvatske muške teniske reprezentacije Vedran Martić zadovoljan je tijekom priprema za nastup na završnici ovogodišnjeg izdanja Davis Cupa, odnosno dvoboja protiv Australije u četvrtak, odnosno Mađarske u nedjelju u Torinu.


“Sve se dobro razvija. Dobro treniramo i danas smo prvi put prešli u dvoranu u kojoj će se susreti Davis Cupa i igrati. Momci su dobro raspoloženi, svi su zdravi i čekamo početak natjecanja”, rekao je Martić kojem će ovo biti drugo vođenje reprezentacije, ali prvo na završnom turniru jer je dosada samo u ožujku prošle godine bio je izbornik u susretu protiv Indije u Zagrebu.


Sadašnji sustav igranja u Davis Cupu donosi dva pojedinačna meča na dva osvojena seta i jedan meč parova. Hrvatska je stoga u prilično komfornoj situaciji jer u sastavu ima prvi par svijeta Nikolu Mektića i Matu Pavića.
“Sigurno je dobro imati u momčadi Matu Pavića i Nikolu Mektića. Svaki izbornik bi poželio imati takav par u svom sastavu. Vodeći su par svijeta, osvojili su Olimpijske igre, Wimbledon i još mnogo turnira, tako da je sigurno da sam zadovoljan što su u timu”, dodao je Martić.


Rok za konačnu prijavu sastava za susret Hrvatske i Australije je u srijedu u 11 sati. Treninzi u Torinu odlučit će tko će uz Marina Čilića igrati u pojedinačnim mečevima.


“Treniramo i pripremamo se, ali nam je ostalo još vremena. Odluku o tome tko će igrat ću donijeti neposredno prije roka“, izjavio je Martić koji je rekao ponešto i o prvom suparniku Australiji.


“Australija je jako dobra momčad i prilično ujednačena. Izbornik Lleyton Hewitt ima velik broj igrača na raspolaganju i vidjet ćemo koga će staviti u pojedinačnim mečevima. Vjerujem da je Alex de Minaur siguran izbor, a za drugu ploču glavni kandidati su John Millman i Aleksej Popyiin. U paru su također jako dobri, imaju Johna Peersa, a sad im je stigao i ljevoruki Alex Bolt. Momčad je dosta dobra i izjednačena, pa naši momci moraju odigrati svoj najbolji tenis. Nadam se da ćemo ih uspjeti pobijediti”.