Nastavlja se elitno nogometno natjecanje

Večeras se igraju prve četvrtfinalne utakmice Lige prvaka, Zidane: “Klopp je jedan od najboljih u ovom poslu”

Davor Petrović

Zinedine Zidane/Foto REUTERS

Zinedine Zidane/Foto REUTERS

- Pripremajući se za trenerski posao, naučio sam dosta toga od velikih stručnjaka, a među njima je i Klopp – ističe trener Real Madrida uoči ogleda s Liverpoolom u reprizi finala iz 2018.



ZAGREB Tri nekadašnja osvajača Lige prvaka i jedan klub koji troši ogroman novac da bi to postao. Tako bi se u najkraćim crtama mogli opisati akteri večerašnjih prvih utakmica četvrtfinala najprestižnijeg nogometnog natjecanja na svijetu, Real Madrid, Liverpool, Borussia iz Dortmunda i Manchester City.


Glavni grad Španjolske ugostit će dvoboj klubova koji su u prošlosti požnjeli mnogo uspjeha u Ligi prvaka, Real Madrid je trinaest puta bio najbolji klub Starog kontinenta, a Liverpool je to uspio u šest navrata.


– U goste nam dolazi kompletna nogometna momčad. Ljudi će u prvi plan istaknuti napadačku trojku Liverpoola, koja je uistinu odlična. Međutim, takav je i ostatak njihove momčadi. Povrh toga, Liverpool igra onako kako bi prava momčad trebala igrati. Prema tome, jasno je da se moramo fokusirati na Liverpool, a ne samo na trojicu napadača – objašnjava Zinedine Zidane, uoči reprize finala Lige prvaka iz sezone 2017./18.


Realova riznica




Trener Reala također je pun hvale i za svog kolegu na suprotnoj strani.


– Jürgen Klopp je jedan od najboljih u ovom poslu. Postigao je velike stvari u nogometu, i to ne samo s Liverpoolom. Pripremajući se za trenerski posao, naučio sam dosta toga od velikih stručnjaka, a među njima je i Klopp – ističe Zidane.


Liverpool i dalje ima velikih problema s ozljedama obrambenih igrača, što znači da će i u Madridu priliku dobiti oni koji bi u normalnim okolnostima bili u drugom planu.


– Kada pogledate Realovu riznicu trofeja, postane vam jasno koliko je velik taj klub. Međutim, to sve je nevažno kada igrate protiv njih. U ovoj situaciji moramo se ponašati kao da igramo još jednu običnu utakmicu. Samo tako možemo pružiti svoj maksimum na terenu – kaže Nathaniel Phillips, 24-godišnji stoper, koji je u osmini finala s RB Leipzigom uknjižio debi u Ligi prvaka.


Nemilosrdni ždrijeb


Borussia je treći bivši europski prvak koji večeras nastupa.


– Ždrijeb je bio nemilosrdan jer Manchester City je nezaustavljiv u Engleskoj, a u osmini finala je bio neumoljiv protiv Borussije iz Mönchengladbacha. Sada moramo biti neustrašivi i samouvjereni. U Ligi prvaka smo puno puta pokazali da smo sposobni za velike stvari – rezonira Marco Reus.


Stručnjaci, pak, tvrde da Manchester City ima status favorita za osvajanje Lige prvaka, s obzirom na formu i izdanja u ovoj sezoni.


– Prošle sezone je bilo slično, a na kraju nas je Lyon izbacio u četvrtfinalu. Tada smo odigrali slabu utakmicu i nismo zaslužili više od poraza, a sada imamo novu priliku za ulazak među četiri najbolja kluba Lige prvaka. Znamo da će biti teško, ali želimo otići što dalje – zaključuje Josep Guardiola.