VAŽAN OKRŠAJ REALA I BARCELONE

Večeras se igra “El clasico” s ogromnim ulogom, Benzema: “Za mene je to najbolja utakmica na svijetu”

Luka Medak

Luka Modrić i Leo Messi/Foto: REUTERS

Luka Modrić i Leo Messi/Foto: REUTERS

Dvoboj s Barcelonom Madriđani igraju između dvaju susreta s Liverpoolom pa je trener Zinedine Zidane najavio da će odmoriti ili Modrića ili Kroosa



RIJEKA Večeras u 21 sat igrat će se jedna od najboljih nogometnih »poslastica«. U poznatom »El clasicu« snage će odmjeriti Real Madrid i Barcelona, no ovaj put u posebnim okolnostima i s ogromnim ulogom. Naime, do kraja prvenstva ostalo je samo devet kola, a tri vodeće momčadi dijele samo tri boda. Atletico vodi sa 66 bodova, jednim više od Barcelone te tri više od gradskog rivala Reala, što znači da obje momčadi jednostavno moraju pobijediti ako žele ostati u utrci za osvajanje naslova.


Prema pisanju španjolskih medija, Zinedine Zidane i Ronald Koeman odustat će od tradicionalnih formacija. Real Madrid se nalazi se u jakom ritmu utakmica i »El clasico« dočekuje između dvaju četvrtfinalna dvoboja Lige prvaka protiv Liverpoola. Zidane neće moći računati na Sergija Ramosa i Danija Carvajala, kao ni na Raphaela Varanea koji je pozitivan na koronavirus, a najavio je i kako će u veznom redu odmoriti ili Luku Modrića ili Tonija Kroosa, gdje će uskočiti Valverde.


Trener Barcelone Ronald Koeman također ima upitnika oko sastava jer glavni stoper Gerard Pique još uvijek nije potpuno spreman.
Mlada nada Barcelone Pedri Gonzalez igrat će tek svoj drugi »El clasico« i željan je osvete za poraz u prvom međusobnom dvoboju ove sezone.




– To je jako važna utakmica kako za nas tako i za navijače. Prije sam uživao u »El clasicu« kao gledatelj, a sada kao igrač još sam više uzbuđen. U ovoj utakmici sve se uvijek izjednači, postanu nebitne godine, forma, kondicija i sve postane stvar mentaliteta. Dat ćemo sve od sebe da uzmemo ta tri boda jer su nam od izuzetne važnosti – rekao je Pedri.


Slično razmišlja i golgeter Reala Karim Benzema.


– Za mene je »El clasico« najbolja utakmica na svijetu jer uključuje dvije momčadi s velikom poviješću. Kao i svaki put, ne sumnjam da će i sada biti teško, bit će to velika borba na sredini terena. No, kao i u prvoj utakmici, izaći ćemo na teren samo s pobjedom na umu.


Manzano umjesto Lahoza

Jedan od najboljih europskih sudaca Antonio Mateu Lahoz ozlijedio se na treningu i samo dan prije utakmice bio prisiljen pronaći zamjenu. Lahoz je ozljedu pokupio nakon što je u srijedu sudio četvrtfinale Lige prvaka između Bayerna i PSG-a, a zamijenit će ga Jesus Gil Manzano. On je Madriđanima sudio 31 put i pod njim su ostvarili čak 25 pobjeda uz tri remija i tri poraza. Barca je pak puno slabija kada je Manzano bio djelitelj pravde, u 20 utakmica ostvarila je tek 11 pobjeda uz pet remija i četiri poraza, a u finalu španjolskog Superkupa je isključio Lea Messija, što je Argentincu bio prvi crveni karton u Barceloni. »El clasico« je sudio samo jednom, u sezoni 2014./2015., kada je Real pobijedio 3:1.