LIGA PRVAKA

Večeras se igra 3. kolo Lige prvaka u skupinama A, B, C i D: Liverpool kod Atletica, Šerif na San Siru

Davor Petrović

Slavlje igrača Šerifa protiv Real Madrida/Foto: REUTERS

Slavlje igrača Šerifa protiv Real Madrida/Foto: REUTERS

- Ne smijemo dozvoliti da nas zavara taj entuzijazam, koji nam je donio rezultat iz Madrida. Bojim se prevelike medijske pažnje, za nas je bolje da ostanemo u sjeni – kaže Vernidub uoči večerašnjeg ogleda s Interom.



ZAGREB Uoči početka Lige prvaka apsolutno nitko nije mogao ni zamisliti scenarij u kojem bi Šerif nakon tri kola natjecanja po skupinama mogao osigurati nastup u osmini finala. Jednostavno, baš svi su bili uvjereni da će najtrofejniji moldavski klub u skupini D biti samo statist u konkurenciji Reala, Intera i Šahtara. Međutim, momčad pod vodstvom ukrajinskog stručnjaka Jurija Verniduba ostvarila je maksimalni učinak u prva dva kola i večeras bi u Milanu mogla čekirati kartu za nokaut fazu natjecanja Lige prvaka. Za to joj je potrebna pobjeda nad Interom i poraz Šahtara u ogledu s Realom.


– Ne smijemo dozvoliti da nas zavara taj entuzijazam, koji nam je donio rezultat iz Madrida. Bojim se prevelike medijske pažnje, za nas je bolje da ostanemo u sjeni – kaže Vernidub uoči večerašnjeg ogleda s Interom.


Premda je Liga prvaka u prošlosti znala donositi velika iznenađenja, očigledno je da Šerif može ispisati povijest u tom smislu. Uostalom, ostane li neporažen u Milanu, stići će na pola koraka do proljeća u Europi, odnosno do eliminacije jedne od tri višestruko skuplje momčadi.




– Pred nama su dvije vrlo teške utakmice Lige prvaka s Interom. Oni igraju drugačije od Reala i Šahtara, a za nas imaju novu formaciju, s trojicom stopera i petoricom igrača u veznom redu. Nadam se da su moji dečki svjesni da nas očekuju velika iskušenja. Pokušat ćemo igrati svoj nogomet, ali jasno mi je da su igrači Intera na drugoj razini u odnosu na nas – dodaje 55-godišnji stručnjak.


Naravno, postoji i kombinacija u kojoj Šerif može ostati bez svega, unatoč fenomenalnom otvaranju natjecanja po skupinama. No, to je nešto što ni najmanje ne zabrinjava Real i Šahtar. Naime, i jedni, i drugi večeras se bore za osnaživanje vlastitih izgleda za proboj do osmine finala.


– Pred nama su još četiri utakmice, a mi smo spremni za borbu sa svakim suparnikom.
Jasno je da nam se sve zakompliciralo nakon poraza na gostovanju kod Šerifa, ali siguran sam da ćemo se dizati sa svakom novom utakmicom Lige prvaka – poručuje Roberto De Zerbi, trener Šahtara.


Preostale večerašnje utakmice Liverpoolu te Ajaxu ili Borussiji iz Dortmunda nude priliku za dolazak na korak od plasmana u osminu finala. Za to su im, naravno, potrebne pobjede. Liverpool gostuje kod Atletica, koji je odgodio svoju ligašku utakmicu prošlog vikenda. Pokore li Wandu Metropolitano, Redsi će najbližim konkurentima u Skupini B bježati pet bodova nakon tri odigrana kola.


– Za ovu utakmicu nije nam potrebna dodatna motivacija. U Madridu želimo pokazati koliko smo kvalitetni jer nema prestižnije pozornice od Lige prvaka – tvrdi Virgil van Dijk.