PROMJENE NA DROSINI

Već treći španjolski trener u Puli: Danijela Jumića na klupi Istre 1961 zamijenit će Gonzalo Garcia

Valentina Prokić

Gonzalo Garcia/Foto: FC Twente

Gonzalo Garcia/Foto: FC Twente

Garcia u Pulu stiže s pomoćnikom Bobom de Klerkom (59), koji je poznato trenersko ime iz glasovite Ajaxove škole nogometa.



RIJEKA Španjolac Gonzalo Manuel Garcia Garcia novi je trener Istre 1961. Garcia je na klupi naslijedio Danijela Jumića, koji bi se trebao vratiti na mjesto voditelja omladinske škole. Garcia će biti treći Španjolac nakon Manola Marqueza i Curra Torresa koji će voditi pulskog prvoligaša.


Gonzalo Garcia rođen je u Urugvaju 1983. godine, a u Španjolsku je došao kao 14-godišnjak, kada se pridružio omladinskom pogonu Real Madrida. Iako iz kraljevskog kluba nije otišao dalje od treće momčadi, upisao je tri nastupa za U-17 reprezentaciju Španjolske i jedan za U-19.


Igračku karijeru započeo je u SD Compostela. Uz Compostelu igrao je i za Real Madrid B, Heerenveen, Groningen, Maccabi Tel Aviv i Anorthosisa, a nakon završetka karijere veznjaka posvetio se trenerskom poslu.




Trenersku karijeru započeo je u danskom Esbjergu kao pomoćnik, a zatim nastavio u nizozemskom Twenteu kao pomoćni trener Marina Pušića u sezoni 2018/19. Odlaskom Pušića preuzima momčad i vodi ju kroz sezonu 2019/20.


Garcia u Pulu stiže s pomoćnikom Bobom de Klerkom (59), koji je poznato trenersko ime iz glasovite Ajaxove škole nogometa. Radio je i kao pomoćnik Franka de Boera, Arona Wintera i Paula Marinera, između ostalog u američkom MLS-u.