Tenis

Već prvoga dana Hrvatska ostala bez predstavnika u muškoj konkurenciji kvalifikacija za Wimbledon

Hina

Ivo Karlović/Foto REUTERS

Ivo Karlović/Foto REUTERS

Hrvatskom veteranu je ovo bio prvi nastup u wimbledonskim kvalifikacijama od 2003., kad ih je uspješno apsolvirao i potom u prvom kolu glavnog turnira na središnjem terenu pobijedio tadašnjeg branitelja naslova Australca Lleytona Hewitta.LONDON Hrvatski tenis više nema predstavnika u muškoj konkurenciji u kvalifikacijama Wimbledona, jer su već prvog dana poraženi 42-godišnji Zagrepčanin Ivo Karlović i 23-godišnji Solićanin Borna Gojo.


Karlovića (ATP – 197.) je sa 6-3, 6-4 pobijedio 23-godišnji Rus Roman Safiuljin, 157. na ATP ljestvici, za što mu je bio dovoljan po jedan ‘break’ u svakom setu. Karloviću nije pomoglo ni to što je pogodio 75% prvih servisa, jer je Safiuljin iskoristio svoje prilike na reternu te iskoristio dvije od četiri prilike za ‘break’. Karlović ih je imao tri i sve tri je propustio.


Hrvatskom veteranu je ovo bio prvi nastup u wimbledonskim kvalifikacijama od 2003., kad ih je uspješno apsolvirao i potom u prvom kolu glavnog turnira na središnjem terenu pobijedio tadašnjeg branitelja naslova Australca Lleytona Hewitta.
Bolji od Borne Goje (ATP – 237.) bio je Australac Marc Polmans (ATP – 154.) koji je slavio sa 6-3, 6-3. Gojo je ostao bez ijedne prilike za ‘break’, a svoj je servis izgubio triput.


U konkurenciji tenisačica Hrvatsku će u wimbledonskim kvalifikacijama predstavljati Ana Konjuh, Jana Fett i Tereza Mrdeža.