POVRATAK NA KULTNI STADION

Već je prodano više od 5 tisuća ulaznica: Večeras će na Kantridi navijanje biti spektakularno

Edi Prodan

Foto Arhiva/NL

Foto Arhiva/NL

Vrijeme je večeras suho, bez kiše, prohladno po stupnjevima Celzijusovim, ali vrelo po strasti svih koji će se danas naći na Kantridi. Emocije na najviše jer - samo jedno mjesto na svijetu se zove dom.



Do sada je prodano nešto više od pet tisuća ulaznica, prodaja i testiranje na COVID19 se nastavljaju, ulaznice na večer, od 17 sati u prodaji na samoj Kantridi, veterani Olimpije poslali iznenadnu obavijest o odustajanju tako da večeras u 18,30 sati snage odmjeruju domaći veterani, na pomoćnom igralištu susret je Rijeke i Orijenta.


To bi u najkraćim crtama bio status pred večerašnji, treći po redu “Povratak na Kantridu”, spektakl koji u sebi sadrži mnogo, mnogo više elemenata od same nogometne utakmice. Kako je poznato u 20 sati na glavnom igralištu stadiona Kantrida snage će odmjeriti Rijeka i Olimpija. Dva ponajbolja kluba hrvatske i slovenske lige, predstavnici gradova koji imaju i prijateljske odnose. Na žalost,  kako su nas izvijestili iz MO Ljubljana, gradonačelnik Zoran Janković zbog prije preuzetih obaveza izvan Slovenije nije u mogućnosti doći u Rijeku što bi inače vrlo rado učinio. Iz Grada Rijeke dakako dolazi gradonačelnik Marko Filipović, koji je uostalom na Kantridi propuštao malo koju utakmicu, dok će Primorsko-goransku županiju predstavljati Nives Večerina, članica Odbora za sport i tehničku kulturu.


– Ono što je sada važno – ulaznice i majice se danas na dan utakmice prodaju u kućici na Korzu od 9-14 sati do kada traje i testiranje u Ri-Info i u press centru stadiona Kantrida. Nakon toga, ulaznice će se na stadionu prodavati na zapadnim blagajnama ispod atletske dvorane od 17 sati, dok je prodaja prigodnih majica na samom stadionu u kućici na Pojilu od 18 sati kada se otvaraju i ulazi na stadion. Otvoren će biti i Fan shop na stadionu gdje se mogu nabaviti ostali navijački rekviziti. Na stadion je moguć ulaz samo uz predočenje EU covid potvrde, a djeca do 12 godina ne moraju se testirati i imati potvrdu, istaknuo nam je Mateo Dejak, tajnik KN Armada.




Ono što je također važno, zbog velikog broja posjetitelja, primjerice D tribina je u cijelosti rasprodana, mole se gledatelji da krenu u sam krug stadiona čim prije kako bi se izbjegli zastoji i kašnjenja na početak utakmice. Navijanje će biti organizirano, a poželjno je sobom ponijeti šalove koji će biti dio navijačke dekoracije.


Vrijeme je večeras suho, bez kiše, prohladno po stupnjevima Celzijusovim, ali vrelo po strasti svih koji će se danas naći na Kantridi. Emocije na najviše jer – samo jedno mjesto na svijetu se zove dom.