Zdravi i spremni

Vatreni odradili posljednji trening uoči Belgije, Dalić imao na raspolaganju sve igrače

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Hrvatska zadnjih 90 minuta natjecanja po skupinama dočekuje na vrhu ljestvice, ali još nije osigurala plasman u osminu finala.



DOHA Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je posljednji trening uoči sutrašnjeg ogleda 3. kola F skupine Svjetskog prvenstva u Katru protiv Belgije.


Svi igrači su vježbali i Dalić je ključni trening uoči utakmice imao sve snage na raspolaganju.


Hrvatska zadnjih 90 minuta natjecanja po skupinama dočekuje na vrhu ljestvice, ali još nije osigurala plasman u osminu finala.




“Vatreni” vode sa četiri boda, koliko ima i Maroko, Belgija je na tri boda, dok je Kanada upisala dva poraza i jedina iz naše skupine ne može do osmine finala.


Ulog je ogroman, okršaj “srebra” i “bronce” s posljednjeg prvenstva u Rusiji odlučuje tko će dalje i vrlo vjerojatno za jednu od ove dvije reprezentacije bit će to posljednja stanica puta u Dohi. Sasvim sigurno niti Zlatko Dalić niti Roberto Martinez nisu priželjkivali takav rasplet.


Protiv Kanade smo zaigrali u sastavu Livaković – Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa – Modrić, Brozović, Kovačić – Kramarić, Livaja, Perišić. Hrvatski strateg je u najavi utakmice poručio kako nema previše razloga mijenjati sastav.


Pitanje je tek njihove fizičke spreme i umora. Iza nas su dvije iznimno fizički zahtjevne utakmice, no Dalić će znati procijeniti ima li maksimalno spremne igrače.


“Odigrali smo dobru utakmicu i oni koji su počeli i oni koji su ušli. Vidjet ćemo nakon treninga, ali nemamo razloga za promjene,” kazao je Dalić.


U prva dva susreta na teren je poslao 16 igrača, igrali su Livaković, Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa, Modrić, Brozović, Kovačić, Majer, Vlašić, Pašalić, Kramarić, Oršić, Perišić, Livaja i Petković. Nisu igrali vratari Ivušić i Grbić te Stanišić, Šutalo, Erlić, Vida, Barišić, Jakić, Sučić i Budimir.


Luka Modrić i Dejan Lovren moraju biti oprezni protiv Belgije jer imaju žute kartone i nova javna opomena značila bi propuštanje idućeg susreta, a to je osmina finala, naravno, ako “Vatreni” preskoče Belgiju.