HRVATSKA SLAVI

Vatreni će imati spektakularan doček uz sjajne glazbenike: Nogometaši će ući u otvoreni autobus kad se približe centru Zagreba

P. N., Hina

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Po povratku iz Katara, članovi hrvatske nogometne reprezentacije sletjet će u zagrebačku Zračnu luku Franjo Tuđman nešto poslije 17 sati, nakon čega će se istom rutom kao i prije četiri godine kada su se kao viceprvaci vraćali iz Rusije zaputiti prema Trgu bana Jelačića.



ZAGREB – Hrvatska u nedjelju dočekuje nogometnu reprezentaciju koja se sa svjetskog prvenstva u Dohi vraća s brončanom medaljom oko 17 sati, a središnje slavlje održat će se na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.


Slijetanje zrakoplova Vatrenih u zračnu luku Franjo Tuđman očekuje se u 17,10 sati.


Hrvatska nogometna reprezentacija  osvojila je drugu brončanu medalju na svjetskim prvenstvima pobjedom protiv Maroka 2-1. Prvu brončanu medalju osvojili su igrači pod vodstvom izbornika Ćire Blaževića 1998. u Francuskoj kada su, nakon poraza od domaćina u polufinalu, pobijedili Nizozemsku s 2-1 u utakmici za treće mjesto.




Prije četiri godine Vatreni su, pod vodstvom sadašnjeg izbornika Zlatka Dalića, osvojili srebrnu medalju izgubivši u finalu od Francuske.


Vatreni će nakon što avionom slete u zagrebačku zračnu luku, krenuti autobusom prema Trgu bana Jelačića gdje se organizira njihov doček, objavila je gradska uprava.


Do glavnom zagrebačkog trga hrvatska nogometna reprezentacija i stručni stožer kretat će se autobusima trasom do čvora Buzin, potom Ulicom Savezne Republike Njemačke, Avenijom Dubrovnik, Ulicom Hrvatske bratske zajednice, Vukovarskom ulicom, Savskom cestom, a potom Frankopanskom i Ilicom do Trga bana Josipa Jelačića.


Na toj trasi bit će posebna regulacija prometa.


Grad je pozvao navijače, posebice roditelje s malom djecom i starije osobe da Vatrene pozdrave već na samoj ruti kretanja povorke od Zračne luke do Trga bana Jelačića.


Zamjenik glavnog ravnatelja policije Damir Barić, koji je na čelu stožera za osiguranje dočeka hrvatske nogometne reprezentacije, kazao je da će ruta dolaska ”vatrenih” do zagrebačkog Trga bana Jelačića u nedjelju, 18. prosinca biti identična onoj iz 2018.


Barić je izvijestio da je polazak reprezentacije iz zračne luke prema Trgu bana Jelačića planiran oko 17.30 sati, a dolazak na glavni zagrebački trg između 18.30 i 19 sati.


Duž cijele trase, kolona vozila će se kretati uz pratnju policijskih autmobila i motorista, uz zračnu potporu zrakoplovne jedinice policije, rekao je Barić dodajući da će reprezentativci ići zatvorenim autobusom od zračne luke do Savske ceste gdje će prijeći u panoramski autobus.


U policiji pozivaju na suzdržavanje od uporabe pirotehnike, posebice njezino korištenje u masama ljudi. Od 15 i 23 sata u zoni središta Zagreba oko Trga bana Jelačića zabranjeno je korištenje dronova za snimanje iz zraka.


ZET je objavio da od 14 sati pa do završetka koncerta, tramvajske linije prometuju obilazno preko Glavnog kolodvora.


Program dočeka reprezentativaca počinje u 16 sati.


Hrvatski nogometni savez u suradnji s Vladom RH te Gradom Zagrebom organizira svečani doček hrvatske nogometne reprezentacije nakon izuzetnog uspjeha ostvarenog na svjetskom prvenstvu u Katru.


Na glavnom zagrebačkom trgu postavljena je pozornica na kojoj će uz prigodan program biti dočekana jedna od najboljih nogometnih reprezentacija na svijetu.


Redatelj programa bit će Joško Lokas, a navijače i reprezentativce raspjevat će Prljavo kazalište, Jura Stublić i Film, Daleka obala, Dalmatino, Zaprešić Boys, Opća opasnost i Slavonia bend.


Službenu himnu Republike Hrvatske otpjevat će klapa Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj”.