Veliki test

Vaterpolisti Primorja Erste Bank izranjaju iz prisilne pauze domaćom utakmicom s Jugom AO

Igor Duvnjak

ISKUSNIK - Boris Letica/Foto D. ŠKOMRLJ

ISKUSNIK - Boris Letica/Foto D. ŠKOMRLJ

Želimo pružiti sve što možemo, čak i probati neke taktičke zamisli za one utakmice koje su nam bitnije. Na okupu je cijela momčad, nadam se da će tako i ostati - kaže Boris Letica



RIJEKA Vaterpolisti Primorja Erste bank izranjaju na pozornicu kao nošeni vodom ponornicom, momčadi trenera Igora Hinića je otpala prošlotjedna dalmatinska turneja, odlazak na Korčulu i u Dubrovnik, jer je tamošnji KPK upao u košmar koronavirusa. U tom uzbudljivom i promjenjivom rasporedu primorjaši će poslije stanke umjesto u Dubrovniku, na svom bazenu u četvrtak odmjeriti snage s institucijom svjetskog vaterpola, Jugom Adriatic osiguranjem.


– Nije bilo pauze, nego smo pojačali treninge nakon otkazanih utakmica. Uglavnom, spremamo se za suparnike koji su u našem rangu kvalitete. Naravno, Jug AO i Mladost gledamo kao velike favorite, ali svakako da u svakoj utakmici želimo dati maksimum.


Želimo pružiti sve što možemo, čak i probati neke taktičke zamisli za one utakmice koje su nam bitnije. Na okupu je cijela momčad, nadam se da će tako i ostati – kaže Boris Letica, iskusno »dite« Mornara, koji je potom igrao za talijanski Nervi, u Šibeniku, potom nekoliko sezona u Mladosti, nakon toga u mađarskom Debrecenu, kod kuće u rodnom Mornaru, a u bogatoj karijeri nosio je kapicu u istanbulskoj Enki, tri sezone igrao u francuskom Strassbourgu, da bi došao za iskusno veliko pojačanje mladoj postavi trenera Igora Hinića.




I vaterpolskim totalnim laicima je jasno kako su »gospari« favoriti s primorjašima na Kantridi. Domaćini iz ovog ogleda žele izvući što je moguće veće sportske koristi i pouke.


– Jug AO nam je jedan veliki test i veliki ispit da nam pokaže koliko se mi u stvari možemo približiti tim najvećim momčadima i koliko se na utakmicama možemo dugo nositi s njima. Naravno, oni su iskustvom i kvalitetom ispred nas, ali mi ćemo također dati sve od nas da vidimo koliki im otpor možemo pružiti. Mi sada ulazimo u formu za one suparnike koji su nam strvarni cilj u ovoj sezoni, kako bismo pokazali što možemo.