Uspjeh Primorjaša

Vaterpolisti Primorja EB vraćaju se u Premier Regionalnu ligu nakon pet sezona! Riječani ekspresno do trofeja i promocije

Zlatko Horvat

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

U ključnom susretu za prvo mjesto sastav Igora Hinića već je u drugoj četvrtini poveo 10:5 i razriješio sve dileme oko prvog mjesta i povratka u elitno društvo



BEOGRAD Vaterpolisti Primorja Erste Bank osvarili su cilj sezone, kao prvaci A1 Regionalne lige vraćaju se u Premier Regionalnu ligu poslije pet sezona! U ključnoj utakmici na posljednjem, beogradskom turniru, uvjerljivo su slavili u derbiju, pobijedili su drugoplasirani Valis 14:8 i današnje posljednje kolo i susret s Vukovima dočekuju sa stopostotnim učinkom, 30 bodova u deset utakmica i nedostižnih šest bodova prednosti u odnosu na valjevski Valis.


Primorje EB – Valis 14:8

Susret 11. kola A1 Regionalne lige: Primorje Erste Bank – Valis 14:8 (7:4, 3:1, 2:2, 2:1).


PRIMORJE ERSTE BANK: M. I. Čubranić, L. Babić, Te Riele 2 (1), Kadivec 1, Brubnjak 5 (2), Brguljan 1, N. Čubranić 2 (1), K. Babić 2, Tomić, Muslim, Crippa, Tončinić, Dipić, Burburan 1.




VALIS: Popadić, Šofranac, Pošmuga, Bursać 1, Arsenović, Obradović 1, Radanović 2, Baucalo 1, B. Gavrilović, Kovačević 2, Nikolov, M. Gavrilović 1, Virijević, Milinković.


Igrač više: Primorje 9 (5), Valis 12 (4). Peterci: Primorje EB 5 (4). Valis – 1

Primorjaši su trostruki uzastopni pobjednici Regionalne lige u razdoblju od 2013. do 2015. godine, ali riječki je klub upao u financijske probleme i čupanje iz mulja dugova je potrajalo… Olimpijski pobjednici s reprezentacijom Hrvatske Samir Barać na mjestu predsjednika te Igor Hinić kao kormilar uz rub bazena, doteglili su riječki brod natrag u elitno društvo.


Čak sedam golova postigli su Riječani u prvoj četvrtini. Valis je uspio držati korak do zaostatka 3:2, ali Kas Te Riele i Niko Čubranić iz peterca povećali su razmak na plus tri u utakmici u kojoj je Riječanima bio dovoljan i bod. Kada je Tin Brubnjak iz peterca pet sekundi prije kraja prve dionice povećao prednost na 7:4, bilo je jasno da je to riječka večer. Na kraju druge dionice Gabrijel Burburan doveo je svoju momčad u vodstvo 10:5, iskoristivši igrača više.


Posljednji dvije dionice pretvorile su se u formalnost, Valis nije imao ni snage ni kvalitete za preokret, Riječani su čvrstom obranom držali konce igre, mlada momčad, pojačana s nekoliko iskusnika, na kraju se prošetala A1 ligom. Prije dvije godine ta golobrada momčad morala je odustati od elite jer je bila previše neiskusna. Sada se vraća na velika vrata.