Treća sreća

Vaterpolisti Primorja EB večeras domaćini Jugu AO: “Zna se tko je i što je dubrovački Jug”

Igor Duvnjak

DOČEKUJU NAJTROFEJNIJI HRVATSKI KLUB - Primorjaši i Igor Hinić(Foto D. ŠKOMRLJ

DOČEKUJU NAJTROFEJNIJI HRVATSKI KLUB - Primorjaši i Igor Hinić(Foto D. ŠKOMRLJ

To je fešta vaterpola, dolazi nam jedna od najboljih momčadi u Europi. Nadajmo se da ćemo i mi i oni biti zdravi, da ćemo nastupiti u kompletnim sastavima - kaže trener Riječana



RIJEKA Izgleda da valjda po zakonu vjerojatnosti, nakon nekoliko pokušaja, konačno dolazi do ligaškog susreta vaterpolista Primorja Erste Bank i Juga Adriatic osiguranja.


Prethodne su utakmice ostale, naime, na najavama i vijestima o odgodama, sve naravno zbog koronavirusa koji se sa sportašima, kao uostalom i sa svima nama, igra kao mačka s mišem. Ova dva kluba su, želeći smanjiti troškove, zamijenila domaćinstva, kako su primorjaši trebali ionako na Korčulu, dogovorena je »dalmatinska turneja«, sačinjen je, na koncu nikada ostvareni plan, da Riječani s Korčule produže na ovu utakmicu 5. kola s Jugom AO.


Zbog koronavirusa je pak došlo do odgode, u novom pokušaju Riječani su igrali na Korčuli, ali nije bilo ništa od dubrovačkog ogleda jer se u redovima »gospara« pojavio koronavirus i sada je konačno po onoj »treća sreća« na red došla toliko čekana i najavljivana utakmica, samo što nema ništa od zamjene domaćinstva, ne igra se u Dubrovniku, nego na Kantridi.


Izvanredni uvjeti




Trener primorjaša Igor Hinić, kao praktički svi njegovi kolege u loptačkim sportovima, nastoji pripremiti momčad u ovim izvanrednim uvjetima, ispada da se čovjek upita jesu li treninzi poput »vatrogasnih mjera« kojima se nastoji pogasiti nespremnost ili se može uraditi nešto više.


– Od naše prošle utakmice je prošlo desetak dana, tada smo igrali na Korčuli – podsjeća trener Riječana. – Imali smo malo slobodnog vremena, a onda smo vježbali od srijede nadalje. Potom su igrači imali slobodan vikend da bismo se onda nastavili pripremati za ovaj susret. Pitanje je jesmo li normalno radili. U biti jesmo, sve to uz činjenicu da je svako toliko netko bio u samoizolaciji, u svakom slučaju nismo imali sve snage na okupu. Naravno, mi nismo izuzetak, ovako je svugdje, kako je nama, tako je i drugima. U situaciji smo kakvoj već jesmo pa onda kako koga zadesi bolest.


Pravi otpor


U takvoj atmosferi mlada momčad primorjaša dočekuje najtrofejniji hrvatski klub, koji je 38 puta bio državni prvak, osvojio je 16 hrvatskih Kupova, četiri puta je bio prvak Europe i osvajač Regionalne lige, osvojio je dva europska Superkupa i jednom LEN Kup, popis je dugačak kao telefonski imenik.


– Treba vidjeti i u kakvom je stanju Jug AO. Nadajmo se da ćemo i mi i oni biti zdravi, da ćemo nastupiti u kompletnim sastavima te da s našim uvaženim gostima odigramo jednu pravu utakmicu. To je fešta vaterpola, dolazi nam jedna od najboljih momčadi u Europi, šteta što ne može biti više publike radi svih ovih nužnih zaštitnih mjera. Suparnici su klub s velikom tradicijom, imaju odličnog trenera, sastav su s puno reprezentativaca.


Zna se tko je i što je Jug AO. Nadam se da ćemo im pružiti jedan pravi otpor kako bi utakmica bila što zanimljivija. Naravno da je ova utakmica, nadmetanje s takvim suparnicima, odličan test i itekako dobra škola za naše mlade igrače.


Utakmica na Kantridi počinje večeras u 20 sati.