Lovro Paparić

Vaterpolisti Primorja EB vatrometom golova ispratili Zadrane: “Bila je vidljiva razlika u kvaliteti”

Igor Duvnjak

Lovro Paparić/Foto D. ŠKOMRLJ

Lovro Paparić/Foto D. ŠKOMRLJ

Ovo nam je više bila nekakva uvertira za nadolazeće utakmice, koje nas čekaju već sljedeći tjedan, za vruće gostovanje na Korčuli te za odlazak na dvoboj s Jugom - govori centar Primorja



RIJEKA U »Vježbanju života«, epskom djelu Nedjeljka Fabrija, zorno je prikazano kakvim su povijesnim mijenama svjedočile generacije Riječana, generacije navijača Primorja Erste Bank sada svjedoče jednoj takvoj mijeni u voljenom klubu bogate tradicije, stasanju nove generacije dosege koje tek treba vidjeti, može ih se samo naslutiti.


Ta mlada momčad, koja raste pod budnim okom trenera Igora Hinića, ugostila je Zadar 1952 i priredila rijetko viđen vatromet pobjedom od čak 21:4, najavivši vezana gostovanja na Korčuli te u Dubrovniku kod Juga Adriatic osiguranja.


– U ovoj utakmici je bila vidljiva razlika u kvaliteti – kaže centar, potencijalni reprezentativac Lovro Paparić, jedan od najiskusnijih u momčadi, koji je u kiši pogodaka sudjelovao s pet pogodaka. Na kraju su gosti ispraćeni s »minus 17«, što bi bio težak poraz i u košarci.




– Unaprijed smo znali da ćemo pobijediti. Ovo nam je više bila nekakva uvertira za nadolazeće utakmice, koje nas čekaju već sljedeći tjedan, za vruće gostovanje na Korčuli te za odlazak na dvoboj s Jugom. No, nadam se da ćemo nastaviti ovaj niz pobjeda i da će sve završiti dobro. Tempiramo formu za kasniji dio sezone. Tamo nas čekaju, možemo tako reći, neke bitnije utakmice, Mladost, Jadran, opet Jug AO. Vidjet ćemo možemo li u tom dijelu natjecanja nekome pomrsiti račune.


Riječani su skočili u vodu sa Zadranima svjesni činjenice da su veliki favoriti, ali njihov ozbiljan pristup utakmici niti jednog časa nije dolazio u pitanje.


– Naravno da smo bili angažirani. U svaku utakmicu ulazimo maksimalno ozbiljno, i razgibavanje odradimo kako treba. To je jedini način za uspjeh, mi smo mlada momčad, ako ozbiljno ne uđemo u utakmicu, sve može krenuti nizbrdo bez obzira na ime suparnika.


Iza njega i društva je uvjerljiva pobjeda, do srijede će sve misli biti okrenute odlasku na Korčulu i u Dubrovnik.


– To su dvije teške utakmice. Kada je riječ o Jugu AO, oni su kvalitetna momčad, igraju Europu. Ne znamo u kakvoj su spremi, kako su trenirali, ne znamo ni kakvi smo mi. To ćemo tek vidjetiu. Korčulani pak imaju malo starije, iskusnije igrače. Mislim da smo kvalitetniji, ali to moramo pokazati u bazenu.