Prvenstvo Hrvatske

Vaterpolisti Primorja EB uvjerljivi na domaćoj premijeri, raspoloženi Riječani svladali Mornar

Valentina Prokić

ČETIRI GOLA - Fabio Crippa/Foto M. GRACIN

ČETIRI GOLA - Fabio Crippa/Foto M. GRACIN

Primorjaši su pokazali izvanrednu igru, čvrsta obrana nije dozvolila gostima da se razmašu, a i ono što je prolazilo zaustavljala je "hobotnica" Mauro Ivan Čubranić



RIJEKA Utakmica 3. kola prvenstva Hrvatske u vaterpolu: Primorje EB – Mornar BS 14:7 (3:1, 3:2, 5:2, 3:2). Bazen Kantrida. Gledatelja: 100. Suci: Matijević i Šketelj. Delegat: Jambrović (svi Zagreb).


PRIMORJE EB: M. I. Čubranić (10 obrana), Vuković, Te Riele, Kadivec, Brubnjak 3 (2), Brguljan 2, N. Čubranić 1, K. Babić 1, Oguzcan, Muslim 2, Crippa 4, Tončinić, Duvnjak-Starčević, Burburan 1.


MORNAR BS: Kordić (10 obrana), Uvodić, Hrvatić, Penava, Čurković 1, Buzdovačić, Bušelić 3 (1), Akrap 2, Čumbelić 1, Božan, Gudurić, Knežević, Gabrić, Duhović.




Igrač više: Primorje EB 5 (12), Mornar BS 1 (9). Peterci: Primorje EB 2 (2), Mornar BS 2 (3). Žuti karton: Pavlović (trener Mornara BS). Crveni karton: Oguzcan (Primorje EB) 7′ – kriva izmjena. Tri isključenja: Knežević (22′), Babić 28′, Kadivec 30′.


Vaterpolisti Primorja Erste bank uvjerljivo su pobijedili splitski Mornar BS s čak 14:7 na domaćoj premijeri. Primorjaši su pokazali izvanrednu igru, čvrsta obrana nije dozvolila gostima da se razmašu, a i ono što je prolazilo zaustavljala je “hobotnica” Mauro Ivan Čubranić.


Utakmicu su domaći vaterpolisti otvorili s propuštenom realizacijom u napadu s čak dva igrača više, a potom je uslijedio i prvi promašaj Brubnjaka nakon dvije i pol minute igre. No, zatim se otvorilo te su prvu četvrtinu Riječani završili s 3:1. Na otvaranju druge dionice vratar Čubranić obranio je peterac Akrapu, a potom je Niko Čubranić povisio na 4:1. Nakon Brguljanova gola za 5:1 bilo je izvjesno da Splićani ne mogu protiv raspoloženog Primorja EB.


Nakon što se na veliki odmor otišlo s plus tri (6:3) u trećoj četvrtini su s dva gola Crippe, te po jednim Brguljana i Burburana domaći pobjegli na velikih – 10:3. No, opuštanja u riječkim redovima nije bilo. Primorjaši su održavali prednost, od pet i šest golova razlike ne dozvoljavajući Mornaru da se približi ili pak ugrozi prvu visoku domaću pobjedu u novoj sezoni. Prava je šteta da na tribinama nije bilo više navijača, ali i oni koji su došli mogli su uživati u vaterpolskoj ljepotici domaćih igrača.