Vaterpolo

Vaterpolisti Primorja EB očekivano uvjerljivi protiv KPK-a u Kupu, Riječani protiv Solarisa love Final Four

Valentina Prokić

ČETIRI GOLA U MREŽI KORČULANA - Niko Čubranić/Foto V. KARUZA

ČETIRI GOLA U MREŽI KORČULANA - Niko Čubranić/Foto V. KARUZA

U drugoj utakmici šibenski Solaris bio je jednako uvjerljiv protiv POŠK-a slavivši 18:6. I prije početka turnira bilo je jasno da će borbu za prvo mjesto, jedino koje vodi na završni turnir četiriju momčadi, voditi upravo Solaris i Primorje EB, koji se sastaju sutra od 19.45 sati



ŠIBENIK Utakmica prvog kola kvalifikacijskog turnira skupine A Kupa Hrvatske u vaterpolu: Primorje EB – KPK 19:6 (4:0, 5:1, 5:3, 5:2). Bazen Crnica. Suci: Rogić i Bura. Delegat: Krvavica.


PRIMORJE EB: M. I. Čubranić, Vuković, Te Riele 3, Kadivec, Brubnjak 3 (1), Brguljan 1, N. Čubranić 4, K. Babić 1, Oguzcan, Muslim 3, Crippa 3, L. Babić 1, Duvnjak-Starčević, Burburan.


KPK: Skokandić, A. Radovanović 1, V. Radovanović, Peručić, Begović, Vang, Antonijević, Joudrie 2, Tedeschi 1 (1), Caktaš 1, Čale, Fabris, Mcknight, Bjelopjera 1.




Igrač više: Primorje EB 6 (10), KPK 2 (10). Peterci: Primorje EB 1 (3), KPK 1 (1).


Vaterpolisti Primorja EB bez ikakvih su problema svladali korčulanski KPK u prvom dvoboju kvalifikacijskog turnira skupine A Kupa Hrvatske. Primorjaši su i uoči početka bili favoriti, a s obzirom da su prvi pogodak primili kod rezultata 6:0 pet minuta i 18 sekundi prije kraja druge četvrtine, kada je Joudrie iskoristio prednost igrača više i pogodio za 6:1, bilo je jasno da će utakmica u najvećem dijelu biti jednosmjerna.


I nakon primljenog gola Riječani su nastavili u svom ritmu te su do kraja poluvremena pogocima Brguljana, Nike Čubranića i Crippe došli do visokih 9:1. Rezultat je to koji KPK-u nije davao nadu u preokret. Ipak, riječki vaterpolisti dozvolili su malo prostora svojim protivnicima koji su došli do daha te u trećoj dionici igre zatresli mrežu Primorja EB još tri puta, Caktaš, Bjelopjera i Tedeschi iz peterca minutu i 46 prije kraja za 12:4. No, Riječani su se ponovno odvojili na 14:4, a posljednja četvrtina u kojoj je KPK dodao svom kontu još dva gola, bila je tek formalnost budući da su Primorjaši zaključili susret s velikih 19 golova.


U drugoj utakmici šibenski Solaris bio je jednako uvjerljiv protiv POŠK-a slavivši 18:6. I prije početka turnira bilo je jasno da će borbu za prvo mjesto, jedino koje vodi na završni turnir četiriju momčadi, voditi upravo Solaris i Primorje EB, koji se sastaju sutra od 19.45 sati.