Liga za prvaka

Vaterpolisti Primorja EB još jednom svladali Solaris, raspoloženi Čubranić skupio 16 obrana

Igor Duvnjak

Fran Čubranić/Foto Arhiva NL

Fran Čubranić/Foto Arhiva NL

Šibenčani, koji su prije nekoliko dana iznenadili Jug AO na svom bazenu, nisu se mogli suprotstaviti domaćinima na Kantridi



RIJEKA Susret 13. kola Lige za prvaka: Primorje EB – Solaris 11:9 (3:2, 1:3, 4:1, 3:3). Bazen na Kantridi. Suci: Marko Matijević, Nenad Periš.


PRIMORJE EB: F. Čubranić, Burburan, N. Čubranić, Letica, Brubnjak, Blažić 2, Vrbnjak 2, Rakovac 2, Augusti 3, Jurišić, Babić, Paparić, M. Čubranić, Car 2.


SOLARIS: M. Šparada, Malenica, Goreta 4, Štrkalj 1, Kovalenko, Herceg 2, Kreković, Pelicarić, Penava 2, Bulat, Koprčina, Stahor, Štrkalj, T. Šparada.




Igrač više: Primorje EB 10 (5), Solaris 8(2). Peterci: Primorje EB 0, Solaris 1 (0).


Vaterpolisti Primorja EB su i treći put ove sezone svladali Solaris. Šibenčani, koji su prije nekoliko dana iznenadili Jug AO na svom bazenu, nisu se mogli suprotstaviti domaćinima na Kantridi. Riječani su bolje otvorili utakmicu, prvi pogodak postigao je Dario Rakovac, Penava je uzvratio na drugoj strani, no Blažić je vratio prednost, a nakon što je Čubranić obranio peterac Pelicariću, Augusti je pogodio za 3:1.


Šibenčani su izjednačili početkom druge četvrtine preko Štrkalja i poveli preko Gorete 4;3, Riječani su tada bez gola bili već deset minuta tada je Ivan Vrbnjak izjednačio rezultat. Primorjaši su u trećoj četvrtini odlični u obrani, s raspoloženim Čubranićem na vratima koji je skupio ukupno 16 obrana. Golovima Augustija i dva puta Rakovca vodili su 8:6…


Početkom posljednje četvrtine Penava je smanjio, ali Vrbnjak svojim drugim golom i Car dvaput riješili su utakmicu, na koncu je 11:9.