Vaterpolo

Vaterpolisti Primorja EB gostuju kod drugoplasiranog Jadrana: “Ne idemo se predati…”

Valentina Prokić

Viktor Tončinić/Foto V. KARUZA

Viktor Tončinić/Foto V. KARUZA

Kompletni smo i fokusirani na svoju igru. Jadran je momčad koja je dobro pokrivena na svim pozicijama, nemaju slabih točaka i imaju širinu klupe - kaže Tončinić



RIJEKA Vaterpolisti Primorja Erste bank danas gostuju u Splitu gdje će protiv Jadrana igrati dvoboj 11. kola prvenstva Hrvatske. Utakmica počinje u 20.10 sati te će biti u izravnom televizijskom prijenosu na Sportskoj TV.


Druga je to utakmica drugog dijela prvenstva Hrvatske za momčadi koje su u gornjem domu tablice. Jadran je trenutno druga momčad s 25 bodova, tri manje od vodećeg Juga AO, dok su riječki vaterpolisti na četvrtom mjestu s jednakim brojem bodova kao zagrebačka Mladost (21) te imaju šest bodova više od petoplasiranog šibenskog Solarisa, koji su uvjerljivo pobijedili na domaćem bazenu u prvom dvoboju drugog dijela prvenstva.


Primorjaši su nakon uspješno apsolviranog trećeg turnira A1 Regionalne lige u Splitu imali osam dana vremena za oporavak i pripremu zahtjevnog gostovanja.




– Igramo protiv najjače momčadi u ligi, tako da nemamo prevelikih očekivanja. No, ne idemo se predati, već ćemo dati sve od sebe da pružimo dobru partiju i nadati se najboljem – rekao je Viktor Tončinić, jedan od srebrnih juniora s netom završenog PH u Dubrovniku.


Primorjaši su spremni i s nestrpljenjem očekuju nastavak prvenstva.


– Kompletni smo i fokusirani na svoju igru. Jadran je momčad koja je dobro pokrivena na svim pozicijama, nemaju slabih točaka i imaju širinu klupe. Imaju i dva aktualna europska prvaka, Burića i Marinića Kragića. Ipak, ne trebamo misliti o njima, već o našoj igri i pokazati se u najboljem svjetlu – poručio je Viktor Tončinić.