Premier liga

VAR poništio dva gola Chelseaju u derbiju s Liverpoolom, susret na kraju završio bez pogodaka

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić imao je dvije odlične prilike za Chelsea. Već u petoj minuti se mogao upisati među strijelce. Odlično je ispratio akciju u kaznenom prostoru, zaobišao vratara Liverpoola, te pucao, ali je njegov udarac s gol crte blokirao Ibrahima Konate



LONDON U odgođenom susretu osmog kola engleskog nogometnog prvenstva Chelsea i Liverpool su odigrali bez golova.


“Bluesi” su bili bliže pobjedi, dva gola im je poništio VAR, a imali su i nekoliko odličnih prilika, ali nisu uspjeli svladati Alissona.


Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić imao je dvije odlične prilike za Chelsea. Već u petoj minuti se mogao upisati među strijelce. Odlično je ispratio akciju u kaznenom prostoru, zaobišao vratara Liverpoola, te pucao, ali je njegov udarac s gol crte blokirao Ibrahima Konate.




Sjajnu priliku Kovačić je imao i u 47. minuti kada je malo iskosa išao sam prema golu i pucao iz blizine, ali ga je Alisson pročitao.


Chelsea je i dva puta zatresao suparničku mrežu. Reece James je zabio u 25. minuti, a Kai Havertz u 50. minuti. Prvi pogodak je poništen zbog zaleđa, a drugi zbog igranja rukom.


Odigrane su tri odgođene utakmice sedmog kola. Leeds United je pobijedio Nottingham Forest sa 2-1 osvojivši važne bodove u borbi za prvoligaški spas.


Gosti su poveli u 12. minuti golom Orela Mangale, no Leeds je do kraja poluvremena uspio okrenuti rezultat golovima Jacka Harrisona (20) i Luisa Sinisterre (45+1).


Aston Villa je na gostovanju sa 2-1 porazila Leicester City koji se i dalje nalazi u zoni ispadanja. Ollie Watkins je doveo Villu u prednost u 24. minuti, no 11 minuta kasnije izjednačio je Harvey Barnes.


U 70. minuti je domaćin ostao s igračem manje nakon što je isključen Kiernan Dewsbury-Hall, a tri minute prije kraja Sherko Kareem je donio pobjedu gostima.


Tri gostujuća boda osvojio je i Brighton porazivši Bournemouth sa 2-0 golovima Evana Fergusona (28) i Julia Encisca (90+1)


Na ljestvici vodi Arsenal sa 72 boda, Manchester City ima 64, a Newcastle United, Tottenham i Manchester United po 50 bodova.


Liverpool je osmi sa 43 boda, dok je Chelsea na 11. poziciji sa 39 bodova. Zadnja tri mjesta koja vode u niži rang drže Bournemouth (27), Leicester (25) i Southampton (23).