Rukomet

Uvjerljiv i očekivan poraz riječkih rukometašica protiv zagrebačkih favoritkinja

Igor Duvnjak

BEZ NJEŽNOSTI - Lara Fures i Kristina Plahinek/Foto V. KARUZA

BEZ NJEŽNOSTI - Lara Fures i Kristina Plahinek/Foto V. KARUZA

Liderice poretka, koje imaju maksimalan učinak, u susretu s ekipom koja je prošle subote ostvarila prvu pobjedu u prvenstvu, u tom loptačkom monologu samo su povećavale prednost, naglašavajući razliku u kvaliteti razlikom u golovima



RIJEKA Utakmica 13. kola Prve lige rukometašica: Zamet – Lokomotiva 23:38 (11:19). Dvorana “Dinko Lukarić”. Gledatelja 100. Suci: Robert Bernobić (Rijeka), Josip Gahiula (Zagreb).


ZAMET: Mraković, Troskot, Plahinek 2, N. Budić 1, Mršić 2, Nekić 1, J. Budić, Tabar 5 (3), Pleša 7, Pleše 1, Leverić, Visković 1, Grozdanić, Šutović 3, Čermak.


LOKOMOTIVA: Ivančić, Burić 6 (1), Tupek 2, Malec 5 (2), Birtić 4, Posavec, Novosel, Dramac 3, Petika 7, Japundža 3, Bilandžić, Barbara, Sedloska 1, Pukarić 3, Fureš 2, Jarak 2.




Isključenja: Zamet 12, Lokomotiva 14 minuta. Sedmerci: Zamet 3 (3), Lokomotiva 3 (3).


Igrala se osma minuta kada je maštovita organizatorica igre domaćica Iva Tabar postigla prvi gol Zamećanki nasuprot gostujućoj zoni “6-0”, a do tada su već Lokosice nanizale seriju od pet pogodaka i samo najavile ono očekivano, sigurnu pobjedu zagrebačkih favoritkinja. U tom tonu je samo nastavljena sinoćnja priča s unaprijed poznatim raspletom i protagonistkinjama.


Liderice poretka, koje imaju maksimalan učinak, u susretu s ekipom koja je prošle subote ostvarila prvu pobjedu u prvenstvu, u tom loptačkom monologu samo su povećavale prednost, naglašavajući razliku u kvaliteti razlikom u golovima.


Sredinom poluvremena Klara Birtić je povećala na 10:3, održavajući i povećavajući onaj početni razmak. U tom tonu je nastavljeno nadmetanje između borbenih Zamećanki i za njih nedostižnih gošći, koje su lako izlazile na prostor za poentiranje, dobivši poluvrijeme 19:11.


Nastavak nije mogao ponuditi nimalo drugačiju sliku u ovoj borbi ekipe s vrha i one sa začelja ljestvice, Lokomotiva je samo još dodatno naglasila svoju aposolutnu dominaciju povećavajući svoju ionako visoku prednost da bi na koncu sa Kozale otputovala s pobjedom od plus 15.