REKORD KARIJERE

Utakmica života za Bojana Bogdanovića: pogledajte kako je Babo ubacio 48 poena protiv Jokićevih Nuggetsa

Luka Medak

Bojan Bogdanović/Foto: REUTERS

Bojan Bogdanović/Foto: REUTERS

Osim što je za četiri poena popravio svoj prijašnji rekord iz 2016. godine, Bogdanović je ubacio čak osam trica, što mu je najviše u karijeri, a postao je i prvi igrač u povijesti Utah Jazza s 48 poena i osam trica.



RIJEKA Košarkaši Utah Jazza ostvarili su novu pobjedu, ovaj put su sa 127:120 nadigrali Denver Nuggetse, a glavnu riječ na utakmici vodio je hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović, ubacivši nevjerojatnih 48 poena, što mu je rekord karijere.


Babo je radio što god je htio i obrana Nuggetsa nije imala nikakvo rješenje za raspoloženog Mostarca. Osim što je za četiri poena popravio svoj prijašnji rekord iz 2016. godine, Bogdanović je ubacio čak osam trica, što mu je najviše u karijeri, a postao je i prvi igrač u povijesti Utah Jazza s 48 poena i osam trica.


Štoviše, ovih 48 poena najviše je od bilo kojeg igrača Utah Jazza u regularnom dijelu sezone još od 1998. godine, kada je legendarni Karl Malone zabio 56 koševa.




“Ovo je bilo nevjerojatno. Prošlo je dosta vremena otkako sam ostvario rekordnih 44 poena u Brooklynu i nisam mislio da ću imati priliku ponovno srušiti svoj rekord. Igram sve bolje i šutiram sve bolje. Dolazim u pravu formu u pravom trenutku, taman pred doigravanje. Želim se zahvaliti svojim suigračima što su mi omogućili ovu posebnu večer”, rekao je Bogdanović.


Puno riječi hvale imao je i njegov trener Quin Snyder.


“Pravo je pitanje što od njega nismo vidjeli večeras. Odlično je čitao igru, zabijao je na svaki mogući način“, izjavio je trener Utah Jazza.


Bogdanović je ukupno zabio 16 od 23 šutova te uz 48 poena dodao i osam skokova, dvije asistencije i dvije ukradene lopte. Najvažnije od svega, nosio je Jazzere do četvrte uzastopne pobjede.