Vaterpolo

Utakmica Primorja i Juga ponovno odgođena zbog igrača pozitivnog na koronavirus

Igor Duvnjak

Primorjaši će nastaviti trenirati čekajući novi izlazak na natjecateljsku scenu. Prema rasporedu to je trebalo biti od 20. do 22. studenog na turniru četvrtfinala Kupa u Dubrovniku, koji uistinu "visi u zraku"



RIJEKA Prvoligaška vaterpolska utakmica između domaćega Juga Aurum osiguranja i riječkog Primorja Erste Bank najavljena za sutra u 19 sati neće se igrati. Razlog je prozaičan kao i ovojesensko sezonsko opadanje lišća, riječ je o koronavirusu, koji je ušao u redove jugaša i do daljnjega ih je stavio izvan natjecateljskoga režima. Zanimljivo da je ova utakmica trebala biti igrana već ranije, no i tada je odgođena zbog problema s koronavirusom.


Po onoj “nije juha za koga se kuha, nego tko na nju stigne, sve pod uvjerom da bude skuhana”, toliko spominjana dalmatinska turneja primorjaša je prepolovljena i naprasno prekinuta. Umjesto odlaska pod Srđ nakon informacija o problemima s koronavirusom Dubrovčana treneru Primorja EB Igoru Hiniću nije preostalo drugo nego povesti momčad u Rijeku poslije dobro obavljenoga posla na Korčuli. Poslije svega ih je zatekla vijest iz Dubrovnika, o kojoj se Jug AO oglasio na službenoj klupskoj stranici gdje doslovno piše:


Paulo Obradović novi je igrač Jug Adriatic osiguranja na popisu pozitivnih na COVID-19. Prema preporukama HZJZ-a i epidemiološke službe, cijela je momčad u pasivnoj izolaciji, što znači da će trenirati po posebnom režimu, isto kao i tijekom ožujka i travnja. Shodno tome, utakmice 5. i 6. kola Prvenstva Hrvatske koje je Jug trebao igrati protiv Primorja (11. studenog) odnosno Mornara (13. studenog) odgođene su, a novi će termini biti određeni naknadno, a sve ovisno o situaciji s koronavirusom po klubovima i općenito u društvu.”




Primorjaši će nastaviti trenirati čekajući novi izlazak na natjecateljsku scenu. Prema rasporedu to je trebalo biti od 20. do 22. studenog na turniru četvrtfinala Kupa u Dubrovniku, koji uistinu “visi u zraku”. Na Kantridi imaju pričuvnu varijantu; ako se ne bude igralo u Dubrovniku, tada bi u ligaškom susretu na svom bazenu dočekali splitski Jadran.