Tenis

Uspješan dan za hrvatski tenis: Vekić izborila četvrtfinale Birminghama, Čilić te Mektić i Pavić u četvrtfinalu u Londonu

Hina

Donna Vekić/Foto REUTERS

Donna Vekić/Foto REUTERS

Iako je od njihovog prvog meča prošlo devet godina, Donna će ga se rado sjetiti, jer se dogodio upravo u četvrtfinalu turnira u Birminghamu



BIRMINGHAM Drugu godinu zaredom, a treći put u karijeri Donna Vekić (WTA – 92.) će igrati u četvrtfinalu WTA turnira na travnatoj podlozi u Birminghamu, nakon što je u srijedu svladala Amerikanku Caty McNally (WTA – 197.) sa 7-5, 6-3 za 100 minuta igre.


Sljedeća suparnica 25-godišnjoj Osječanki bit će Rumunjka Sorana Cirstea (WTA – 36.) koja je sa 6-1, 6-1 nadigrala Srpkinju Aleksandru Krunić.


U dosadašnja četiri međusobna dvoboja s 32-godišnjom rumunjskom tenisačicom Vekić je ostvarila dvije pobjede, a dvaput je izgubila. Iako je od njihovog prvog meča prošlo devet godina, Donna će ga se rado sjetiti, jer se dogodio upravo u četvrtfinalu turnira u Birminghamu, a u njemu je hrvatska olimpijka slavila sa 6-2, 6-1.




Dvoboj Vekić i Cirstee bit će odigran u petak.


Bivši dvostruki pobjednik londonskog ATP turnira, najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić (ATP – 17.), po deveti put u karijeri probio se u četvrtfinale na travi Queen’s Cluba svladavši u meču 2. kola Kazahstanca Aleksandera Bublika (ATP – 37.) sa 7-6 (6), 7-5 za 94 minute.


Bio je to njihov treći međusobni dvoboj i treća Čilićeva pobjeda, nakon što je prethodne dvije ostvario na zemljanoj podlozi na rimskom Mastersu.


Aktualni wimledonski pobjednici Nikola Mektić i Mate Pavić u prvom su zajedničkom nastupu na travnatoj podlozi u 2022. bili uspješni svladavši u prvom kolu ATP turnira u londonskom Queen’s Clubu Britance Jonnyja O’Maru i Kena Skupskog sa 6-4, 6-2.


Mektića i Pavića, druge nositelje londonskog ATP 500 turnira, u četvrtfinalu čeka mnogo teži posao protiv Australca Johna Peersa i Slovaka Filipa Polašeka.


Mektiću će to biti drugi meč na travi u ovoj godini, ali Pavić će pokušati produžiti svoj niz na šest pobjeda. Naime, Splićanin je prošli tjedan u paru s Poljakom Hubertom Hurkaczom bio pobjednik ATP turnira u Stuttgartu, gdje je osvojio svoj 29. naslov u karijeri.


Marin Čilić (ATP – 17.) će večeras pokušati izboriti mjesto u četvrtfinalu pojedinačne konkurencije, a suparnik mu je najbolji kazahstanski tenisač Aleksander Bublik (ATP – 37.).