Uskoro će biti poznata sudbina Eriksenove karijere, ali ostanak u Italiji svejedno je upitan

Portal Novi list

Christian Eriksen / Reuters

Christian Eriksen / Reuters

Eriksen ima ugrađen elektronički uređaj koji mu može spasiti život u slučaju novih srčanih problema, ali zbog njega ne može nastupati za klubove u Italiji, koja sportašima u kontaktnim sportovima brani igru imaju li defibrilator u sebi.



RIJEKA Još uvijek se čeka odluka Christiana Eriksena o nastavku karijere, a sljedeći tjedan će se vratiti u Milan te se obaviti potrebne pretrage kako bi se ustanovilo njegovo zdravstveno stanje nakon srčanog udara i ugradnje defibrilatora.


Ako će Eriksen nastaviti igrati nogomet, to neće moći u svojem dosadašnjem klubu. Naime, danski veznjak ima ugrađen elektronički uređaj koji mu može spasiti život u slučaju novih srčanih problema, ali zbog njega ne može nastupati za Inter i druge klubove u Italiji, koja sportašima u kontaktnim sportovima brani igru imaju li defibrilator u sebi, dok u drugim ligama takva zabrana ne postoji.


Novi trener Intera Simone Inzaghi kaže da nije razgovarao s Eriksenom od problema koji su ga zadesili na EURO-u.




”Razgovarali smo prije EURO-a, računao sam na njega. Inter je napravio dobar posao potpisujući Calhanoglua, važnog igrača. Eriksen se ima vremena vratiti, čekamo ga raširenih ruku”, rekao je Inzaghi.