legendarni jamajčanin pun samopouzdanja

Usain Bolt: “Postavio sam visoke standarde, vjerojatno bih osvojio zlato da sam nastupio i u Tokiju”

Hina

Usain Bolt/Foto REUTERS

Usain Bolt/Foto REUTERS

"Današnja generacija sprintera nije previše brza. Da sam nastupio u Tokiju vjerojatno bih istrčao brže od 9.80 sekundi", kazao je vlasnik svjetskih rekorda na 100 i 200 m



DUBAI Jedan od najboljih atletičara svih vremena Jamajčanin Usain Bolt (35) uvjeren je da bi osvojio zlatne medalje na 100 i 200 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju.


“Stvarno mi je nedostajalo. Volio bih da sam bio tamo. Zato što živim za te trenutke. Tako da je bilo teško gledati,” kazao je Bolt u razgovoru za Eurosport.


“Današnja generacija sprintera nije previše brza. Da sam nastupio u Tokiju vjerojatno bih istrčao brže od 9.80 sekundi (rezultat s kojim je Talijan Lamont Marcell Jacobs osvojio zlato),” kazao je vlasnik svjetskih rekorda na 100 (9.58) i 200 m (19.19).




“Svojim rekordima postavio sam visoke standarde koje će biti teško dostići,” poručio je Bolt.


Sjajni Jamajčanin je u karijeri osvojio osam zlatnih olimpijskih medalja pri čemu zlata na 100 i 200 na OI u Pekingu (2008), Londonu (2012) i Rio de Janeiru (2016). Osvojio je i 11 zlatnih medalja, dva srebra i broncu na svjetskim prvenstvima.


“Trener mi je rekao da drugi sprinteri ne ubrzavaju u finišu jer ne mogu, a da sam ja usporavao,” kazao je Bolt koji se povukao 2017. nakon Svjetskog prvenstva u Londonu.