Hrvatska tenisačica

US OPEN Petra Martić pobjedom nad Ruskinjom došla do osmine finala

Hina

Petra Martić/Foto REUTERS

Petra Martić/Foto REUTERS

Sljedeća suparnica bit će joj Kazahstanka Julija PutincevaNEW YORK Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u 4. kolo US Opena, ona je u dvoboju 3. kola nakon sat i pol igre svladala Ruskinju Varvaru Gračevu sa 6-3, 6-3.


Protiv devet godina mlađe suparnice 29-godišnja Dućanka krenula je “breakom”, no odmah u sljedećoj igri je i izgubila tu prednost. Niz oduzimanja servisa suparici Martić je nastavila i u trećoj igri dvoboja, da bi se nakon toga stabilizirala na svom početnom udarcu te do kraja prvog seta više nije dopustila Gračevoj niti “break-loptu” za povratak.


Martić je, pak, kod prednosti od 5-3 još jednom oduzela servis suparnici i tako riješila prvu dionicu dvoboja u svoju korist, a usto i došla u poziciju da prva servira u drugom setu.
Nažalost, u tom prvom gemu drugog seta dopustila je Gračevoj novi “break”, no taj je zaostatak vratila odmah u sljedećem gemu. Nakon što je ostvarila novi “break” za 3-1 Martić je uspjela spasiti čak pet prilika Gračeve za smanjenje na 3-2, ali Ruskinja se ipak vratila u rezultatsku ravnotežu oduzimanjem servisa za 4-3.


Srećom, Martić je i treći put u susretu odmah nakon izgubljenog servisa uspjela ostvariti “re-break” i tako povesti sa 5-3 uz servis za meč. U posljednjoj igri dvoboja naša igračica nije izgubila niti jedan poen te po prvi put u karijeri izborila 4. kolo US Opena.


Sljedeća suparnica bit će joj Kazahstanka Julija Putinceva.