NAGRADA ZA VRHUNSKU FORMU

Urugvajski golgeter ostaje u Manchesteru, Solskjaer: “Uvijek sam želio da ostane, ima pobjednički mentalitet”

Portal Novi list

Edinson Cavani slavi pogodak/Foto: REUTERS

Edinson Cavani slavi pogodak/Foto: REUTERS

"Njegova je osobnost donijela toliko dobrih stvari ovom klubu, ima pobjednički mentalitet i sve radi sa stavom. Uvijek sam želio da ostane i iskusi prisustvo naših navijača i drago mi je što će dobiti tu priliku", rekao je Solskjaer.



MANCHESTER Urugvajski napadač Edinson Cavani produžio je suradnju s Manchester Unitedom na još jednu godinu, potvrdili su u klubu.


Cavani se Crvenim vragovima pridružio prošle godine kao slobodan igrač nakon što je napustio PSG, a tada je potpisao ugovor na godinu dana s opcijom produženja na još jednu godinu, koja je ovih dana upravo iskorištena.


S obzirom na to da je odlično odigrao završnicu sezone, ovo ne dolazi kao neko iznenađenje, pogotovo kada se uzme u obzir da je 34-godišnjak zabio osam golova u posljednjih sedam utakmica u Premier ligi i Europa ligi te posebno bio impresivan u dva polufinalna okršaja protiv Rome u Europi, gdje je zabio četiri pogotka i podijelio dvije asistencije.




“Od prvog trenutka kada sam došao, osjetio sam da mi trener vjeruje. Kao igraču ta vjera ti daje dodatan vjetar u leđa da igraš svoj najbolji nogomet i na taj način mu želiš zahvaliti”, rekao je Cavani te dodao:


“Dirnulo me koliko su navijači željeli da ostanem i dat ću sve od sebe da im i dalje donosim sreću i radost svojim predstavama na terenu. Još uvijek nisam imao priliku igrati pred navijačima na Old Traffordu, tako da jedva čekam tu priliku.”


Cavanijem je zadovoljan i trener Ole Gunnar Solskjaer.


“Kada smo potpisali Cavanija, rekao sam da će donijeti ovoj momčadi energiju, snagu i vodstvo, i bio sam u pravu. Edinson je bio sve što sam mogao očekivati, ali i više od toga. Njegova je osobnost donijela toliko dobrih stvari ovom klubu, ima pobjednički mentalitet i sve radi sa stavom. Uvijek sam želio da ostane i iskusi prisustvo naših navijača i drago mi je što će dobiti tu priliku”, rekao je Solskjaer.