MRK ZAMET

Uprava Zameta predstavila novog starog trenera, Marijanović: “Premalo vjerujemo našim igračima”

Valentina Prokić

direktor Vedran Babić, predsjednik Vedran Devčić i trener Igor Marijanović/Foto: S. DRECSHSLER

direktor Vedran Babić, predsjednik Vedran Devčić i trener Igor Marijanović/Foto: S. DRECSHSLER

Čeka nas teška sezona i težak rad. Ekipa je karakterna, postoji među njima jako dobra kemija i s našim zajedničkim radom to bi trebalo na kraju biti dobro – kaže Igor Marijanović



RIJEKA Uprava rukometaša Zameta, predsjednik Vedran Devčić i direktor Vedran Babić, predstavili su Igora Marijanovića, novog starog trenera, koji se vraća na klupu seniorske momčadi nakon sporazumnog raskida ugovora Zameta s Valterom Matoševićem.


– Zahvaljujemo se Valteru na svemu što je učinio. Ponuđeno mu je mjesto trenera vratara u svim kategorijama i očekujemo njegov odgovor – rekao je direktor Babić.


Novi trener Marijanović susreće se sa slaganjem nove momčadi te s novim sustavom natjecanja u Premijer ligi.




– Iza nas su dvije sezone koje je obilježila korona i na koje se u sportskom smislu nećemo vraćati. Zamet je iznjedrio igrače za koje postoji veliki interes ozbiljnih klubova, a treba istaknuti da je i u reprezentaciji pet, šest igrača iz Rijeke i našeg kraja. U šali volimo reći da je Rijeka u rukometnom smislu jača od Ljubuškog – rekao je predsjednik Zameta Vedran Devčić, dodavši kako Uprava već radi na sastavljanju nove ekipe.


Iz kluba su otišli Starčević (Poljska), Ljevar (Slovenija), Zarev (Njemačka), a još nekolicina igrača ima ozbiljne ponude.


Nema nepoznanica


– Završili smo neke razgovore sa značajnim pojačanjima za našu momčad i sljedeći tjedan kada sve bude stavljeno na papir objavit ćemo imena. Vraćamo i naše igrače iz Crikvenice i Kozale, generaciju 2002. godine, koji bi sada trebali imati više prilike za igru. Valter Matošević dao je najbolje, ali smo zaključili da je potrebna svježa krv. Što se tiče novog trenera Igora Marijanovića, on je sedam godina proveo u našem klubu kao trener mlađih dobnih kategorija, bio je zatim u prvoj ekipi, a prije povratka radio je u Trsatu i s rukometašicama Zameta – dodao je predsjednik Zameta.


Igor Marijanović nema nepoznanica kada je momčad koju preuzima u pitanju. Dečki su to s kojima je osvajao naslove prvaka u mlađekadetskoj i kadetskoj kategoriji, te ih kasnije vodio u prvoj ekipi.


– Čeka nas teška sezona i težak rad, ali spreman sam za to. Ekipa je karakterna, postoji među njima jako dobra kemija i s našim zajedničkim radom to bi trebalo na kraju biti dobro. Što se dolazaka tiče, rekao bih da premalo vjerujemo našim igračima, a oni imaju ozbiljne ponude. Možda nismo zapravo svjesni što imamo ovdje – rekao je trener Marijanović, dodavši kako će pripreme početi 2. kolovoza, jer sezona starta 11. rujna. Zasad je u planu turnir u Sloveniji, a pripreme će Zamećani odrađivati u Rijeci.


Promjena koncepta


Što se sustava natjecanja tiče, Premijer liga bit će sastavljena od 16 klubova podijeljenih u dvije grupe po poretku iz prošle sezone te će se nakon prvog dijela ponovo dijeliti na Ligu za prvaka i Ligu za ostanak. Novost je i što PPD Zagreb i Nexe od početka igraju u ligi.


– To će puno značiti za hrvatski rukomet, ali i njima jer imaju veliki broj igrača koji nemaju priliku za igranje. Liga će biti jaka i mi nećemo isticati velike ambicije. Zamet je dosad bio stabilan premijerligaš i to će ostati i dalje. Jasno je da su treneri prvi u fokusu i da je njima najteže ako rezultat nije na razini očekivanja. Mi stalno stvaramo novu ekipu, ali ni drugi nisu u boljoj situaciji. Ni mi se ne možemo oteti dojmu da duži niz godina imamo možda po imenima jaču ekipu, ali na kraju ne ostvarimo rezultat koji se očekuje. Vidjeli smo rezultat s jačom bazom, a sad mijenjamo koncept. Imamo manju bazu pa ćemo vidjeti kakav će biti rezultat. No, činjenica je da je teško promijeniti cijelu ekipu umjesto jednog trenera – rekao je predsjednik Devčić.


Do kraja idućeg tjedna trebalo bi biti poznato 90 posto momčadi za iduću sezonu, a trener Marijanović će sam izabrati svoj stručni stožer u kojem nije isključeno da će ostati i neki članovi prijašnjeg stožera.


– Što se novih imena tiče, govorim o najboljim igračima iz regije, ali i mladim igračima s velikim potencijalom koji su prošli reprezentativne selekcije – zaključio je predsjednik Zameta priču o pojačanjima, dodavši kako je Boris Konjuh i dalje član Uprave te da su bilo kakve druge informacije samo priče.